首页
登录
职称英语
If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather-—was somethi
If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather-—was somethi
游客
2025-03-13
43
管理
问题
If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather-—was something that happened only in Africa, they know better now. After four years of below-normal rainfall (in some cases only 10 percent of the annual average), vast areas of France, Spain, Portugal, Belgium, Britain and Ireland are dry and barren (贫瘠). Water is so low in the canals of northern France that waterway traffic is forbidden except on weekends. Oyster (牡蛎) grows in Brittany report a 30 percent drop in production because of the loss of fresh water in local rivers necessary for oyster breeding. In southeastern England, the rolling green hills of Kent have turned so brown that officials have been weighing plans to pipe in water from Wales. In Portugal, farmers in the southern Alentejo region have held prayer meeting for rain—so far, in vain.
Governments in drought-spread countries are taking severe measures. Authorities in hard-hit areas of France have banned washing cars and watering lawns. In Britain, water will soon be metered, like gas and electricity. "The English have always taken water for granted," says Graham Warren, a spokesman of Britain’s National Rivers Authority. "Now they’re putting a price on it. " Even a sudden end to the drought would not end the misery in some areas. It will take several years of unusually heavy winter rain, the experts say, just to bring existing water reserves up to their normal levels. [br] What does the author mean by saying "they know better now"?
选项
A、They know more about the causes of the drought.
B、They have a better understanding of the drought in Africa.
C、They have realized that the drought in Europe is the most serious one.
D、They have realized that droughts hit not only Africa but also Europe.
答案
D
解析
本题主要考查考生对细节的把握。答案在第一段第一句话:If the Europeans thought a drought—a long period of dry weather-——was something that happened only in Africa,they know better now.“如果欧洲人认为干旱天气只会出现在非洲的话,那么他们现在更清楚地知道了,情况并非如此。”因此,they know better now意为they have realized that droughts hit not only Africa but also Europe.“欧洲人已经意识到干旱不仅会袭击非洲也会出现在欧洲。”
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3995544.html
相关试题推荐
Throughoutthecolonialperiodtherewasaremarkableshortageofwomen,whi
Throughoutthecolonialperiodtherewasaremarkableshortageofwomen,whi
Throughoutthecolonialperiodtherewasaremarkableshortageofwomen,whi
Throughoutthecolonialperiodtherewasaremarkableshortageofwomen,whi
IftheEuropeansthoughtadrought—alongperiodofdryweather-—wassomethi
IftheEuropeansthoughtadrought—alongperiodofdryweather-—wassomethi
IftheEuropeansthoughtadrought—alongperiodofdryweather-—wassomethi
【B1】[br]【B12】A、thingB、anythingC、somethingD、nothingCSomething在这里表示“某件事”。
Forthousandsofyears,peoplethoughtofglassassomethingbeautifultoloo
Forthousandsofyears,peoplethoughtofglassassomethingbeautifultoloo
随机试题
Accordingtothepassage,whatproblemdoestherecentresearchfind?[originalt
Fromthepassage,weknowthatOktoberfesthasahistoryof______yearstillno
TheTajMahalistoopenonmoonlitevenings20yearsaftersecurityfearse
[originaltext]M:Hello!Youseemworried.CanIhelpyou?W:Oh,Ifeelsostra
Everyofficeworkerhatesmeetings.Butit’sastrangesortofhate,similar
经营杠杆给企业带来的风险是指成本上升的风险。()
在治疗血行失常病证时,常配以行气、补气药,其理论根据是A.气能摄血 B.气
根据资料,可以推出:() A.2011年中部省份中河南货物和服务出口量最少
母亲营养不良最可能引起胎儿生理缺陷的时期是( )A.怀孕早期 B.怀孕后期
下列工作中,属于建设工程进度调整系统过程中工作内容的是( )。A.分析实际进度偏
最新回复
(
0
)