首页
登录
职称英语
Mayor Smith, one of our few government officials with a record of outspoken, inf
Mayor Smith, one of our few government officials with a record of outspoken, inf
游客
2025-02-26
45
管理
问题
Mayor Smith, one of our few government officials with a record of outspoken, informed, and consistent opposition to nuclear power plant construction projects, has now declared herself in favor of building the nuclear power plant at Little-town. If someone with her past antinuclear record now favors building this power plant, then there is good reason to believe that it will be safe and therefore should be built. The argument is vulnerable to criticism on which one of the following grounds?
选项
A、It overlooks the possibility that not all those who fail to speak out on issues of nuclear power are necessarily opposed to it.
B、It assumes without warrant that the qualities enabling a person to be elected to public office confer on that person a grasp of the scientific principles on which technical decisions are based.
C、It fails to establish that a consistent and outspoken opposition is necessarily an informed opposition.
D、It leads to the further but unacceptable conclusion that any project favored by Mayor Smith should be sanctioned simply on the basis of her having spoken out in favor of it.
E、It gives no indication of either the basis of Mayor Smith’s former opposition to nuclear power plant construction or the reasons for her support for the Little-town project.
答案
E
解析
从本题段落所给的证据,我们只知道Smith市长以前反对兴建核电站,但我们无从知道她为什么反对兴建核电站。Smith市长现在又突然热衷于兴建Littletown核电站,仅仅因为她以前反对兴建核电站,段落中就下结论认为该核电站是安全的。因此本文犯了诉诸权威的错误,也就是说它在既没给出Smith市长先前反对核电站的出发点,也没给出她支持Littletown项目的原因的情况下得出了它的结论,由此可知(E)是正确的。(D)是比较容易误选的选项,但(D)选项“any project”一词过于绝对化,在逻辑论证中过于绝对化的选项往往都有误;(A)、(B)和(C)三选项都与本题的结论无太大的关系。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3973636.html
相关试题推荐
Whyshouldthegovernment,ratherthanindustryoruniversities,providethemon
Thegovernmentshouldenactabillthatwouldprohibitthesaleandconsumption
Inseveralcities,thegovernmentisgoingaheadwithambitiousconstructionpro
Holidayreceipts—thetotalsalesrecordedinthefourthquarteroftheyear—dete
Theexcessivenumberofsafetyregulationsthatthefederalgovernmenthasplace
Somewhofavorputtinggovernmentalenterprisesintoprivatehandssuggestthat
ThegovernmentofPontranclaimsthatTorCity,oneofthesixmajorcitiesint
Government-subsidizedinsuranceavailabletohomeownersmakesitfeasibleforan
Claim:CountryX’sgovernmentloweredtariffbarriersbecausedoingsoservedth
Agovernmentagencypublishesratingsofairlines,rankinghighesttheairlines
随机试题
[originaltext]W:Whatwouldyoulikeforbreakfast?M:Breadandmilk.Q:What
Humanshavealwayslookedattheheavensand【C1】______aboutthenatureofth
NumberSenseMan,eveninthelowerst
ABritishstudyfoundthatBvitaminscouldreducebrainshrinkageinolder
TheInternetandInternetuserscanbetargetsforhackers.Hackersarepeop
熊彼特认为创新的目的是( )。A.开发新的资源 B.开辟新的市场 C.获得
社区照顾模式的不足包括()。A.资源及权力下放可能引发的政府责任与角色问题
关于木质素纤维进行灰分含量测试中,下列步骤正确顺序为()。①加热高温炉至试验温
“音乐欣赏课中,陈老师介绍作曲家生平,描述音乐标题、歌词意义,并引导学生为音乐加
13岁小儿用药剂量为成人的A.1/5~1/4B.1/4~1/3C.1/3~2/5
最新回复
(
0
)