首页
登录
职称英语
The town of Stavanger, Norway, was quiet and peaceful until the early 1960 ’ s,
The town of Stavanger, Norway, was quiet and peaceful until the early 1960 ’ s,
游客
2025-02-26
8
管理
问题
The town of Stavanger, Norway, was quiet and peaceful until the early 1960 ’ s, when Stavanger became Norway’s center for offshore oil exploration. Between then and now, violent crime and vandalism in Stavanger have greatly increased. Clearly, these social problems are among the results of Stavanger’s oil boom. Which of the following, if it occurred between the early 1960’ s and now, gives the strongest support to the argument above?
选项
A、The people of Stavanger rarely regret that their town was chosen to be Norway’s center for offshore oil exploration .
B、Norwegian sociologists expressed grave concern about the increase in violent crime and vandalism in Stavanger.
C、Violent crime and vandalism have remained low in Norwegian towns that had no oil boom.
D、Nonviolent crime, drug addiction, and divorce in Stavanger increased approximately as much as violent crime and vandalism did.
E、The oil boom necessitated the building of wider roads for the increased traffic in Stavanger.
答案
C
解析
本题是由一个事实“犯罪与蓄意破坏现象增多”而得出一个解释性结论,“石油兴盛是原因”,属于典型的“B,A”题型。(C)通过指出没有石油兴盛的城市(
),就很少发生这种现象(
),即
→
,所以(C)是一个“无因就无果”(即A可行或有意义)的假设,而假设可以作为一个很好的支持。所以(C)是正确答案。请注意,这道题是GRE1992年2月考题,但在GRE1998年11月中重考,只不过重考时是把(C)放入段落中,然后问段落论述所使用的推理方法。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3973261.html
相关试题推荐
ThetownofStavanger,Norway,wasquietandpeacefuluntiltheearly1960’s,
Someofthetenth-centurystavechurchesofNorwayarestillstanding,demonstra
EXTEMPORANEOUSA、limitedB、peacefulC、premeditatedD、adeptE、supplementaryC
DISPATCH:A、dislikeB、obliviousnessC、peacefulnessD、abnormalityE、unhurriedness
DISPATCH:A、dislikeB、obliviousnessC、peacefulnessD、abnormalityE、unhurriedness
EXTEMPORANEOUS:A、limitedB、peacefulC、premeditatedD、adeptE、supplementaryC
Aresearcherwhodescribedapeacefulreunionbetweennormallyadversarialchimp
LikeGermany,butunlikeotherEuropeannations,Norwayindustrializedrathe
LikeGermany,butunlikeotherEuropeannations,Norwayindustrializedrathe
LikeGermany,butunlikeotherEuropeannations,Norwayindustrializedrathe
随机试题
AnumberofyearsagoIsatdownonastonebenchoutsidetheTeatroAvenida
MichaelLewis,theauthorofLiar’sPoker,istheidealwritertoanalyzet
[originaltext]W:Hi,Bill.Howisyouroralpresentationcomingalong?M:What
[audioFiles]2018m6s/audio_ezfj_017_180602[/audioFiles]TaxOneofthemosti
Nodocumentissafeanymore.Fakingoncethedomainofskilleddeceiversth
[originaltext]Whenpeoplethinkofcarrots,theyusuallypictureintheirm
下列说法错误的是( )。A.流速的大小可以由流线的疏密程度来反映 B.流
CreditPortfolioView模型根据现实宏观经济因素通过()计算违
考虑一个基于不支付利息的股票的远期合约多头,3个月后到期。假设股价为40
根据《中华人民共和国野生动物保护法》,下列说法中,错误的是( )。A.国家保护
最新回复
(
0
)