首页
登录
职称英语
Pueblo Bonito, the most impressive of the "great houses" at the prehistoric
Pueblo Bonito, the most impressive of the "great houses" at the prehistoric
游客
2025-02-19
1
管理
问题
Pueblo Bonito, the most impressive of the "great houses" at the prehistoric Chaco Canyon site in New Mexico, comprised over 600 rooms and 4 to 5 stories. Traditional interpretations have viewed the great houses as almost entirely residential with some archaeologists estimating the population of Pueblo Bonito at 1,200. But Windes recently challenged this view by pointing out the paucity of hearths recorded during the excavation of Pueblo Bonito, which revealed only 3 upper-story hearths, in contrast to 59 ground-floor hearths: habituation rooms would have required hearths for cooking and heat. It is possible, however, that the collapse of upper-story floors disturbed evidence of upper-story hearth to such an extent that they were not revealed by early excavations such as those conducted by Pepper’s field crews in the 1890s and Judd’s in the 1920s. Additionally, reliance on room features for early population estimates is complicated by the Chacoan’s later remodeling, especially given Judd’s disinclination to destroy later structures and features to expose earlier ones. The failure of early excavations to strip off intact floors may have concealed evidence of hearths in upper-story rooms. [br] Which of the following can be inferred about the excavation work performed by Judd’s field crew?
选项
A、It did not unearth many room features that existed prior to Chacoan remodeling.
B、It did not unearth any evidence of upper-story hearths.
C、It revealed only habitation rooms.
D、It resulted in the collapse of some room features and upper-story floors.
E、It confirmed traditional population estimates for Pueblo Bonito.
答案
A
解析
根据第五句,贾德拒绝发掘被改建后的房子,因此她的研究很可能没有揭露出装修之前的特征,选项A正确。B项太极端。C项文中未提及贾德发掘出了什么样的房子。D项作者确实提到房屋的倒塌,但是不一定是贾德导致的。E项本文只是说了贾德的研究情况,但是没说贾德的研究结论,因此我们无法得知贾德的研究有没有证实什么观点。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3964090.html
相关试题推荐
PuebloBonito,themostimpressiveofthe"greathouses"attheprehistoric
PuebloBonito,themostimpressiveofthe"greathouses"attheprehistoric
PuebloBonito,themostimpressiveofthe"greathouses"attheprehistoric
Growinggrapesingreenhousescontainingairenrichedwithcarbondioxidein
Whatisthebestlayoutforthehouses?[img]2014m8s/ct_eilm_eillist_0187_20147[
随机试题
InBritain,only2%ofthepopulationarefarmersbuttheymanage______ofthel
[originaltext]Goodevening!Welcometothefirstmeeting,ofourspringcyc
WorldWaterShortageAnews
下列属于感觉对比的例子是()A.系列位置效应 B.红色T恤上的灰色图案看起来
下列各项中,( )是我国目前保存最完好的草原,有“牧草王国”之称。A.新疆伊犁
主流的股价预测模型有( )。 Ⅰ.神经网络预测模型 Ⅱ.灰色预测模型 Ⅲ
下列哪项不是更年期功能性子宫出血的病因()。A.宫内放置节育器时间过久 B.
下列因国有建设用地使用权人行为造成的闲置土地处置方式中,正确的是()。A、未动工
关于不同工作分析方法适用范围的说法,正确的是( )。A.工作实践法适用于所有工
企业应按照权责发生制原则编制的财务报表包括()。A.资产负债表 B.现金
最新回复
(
0
)