首页
登录
职称英语
Jane Austen’ s relationship to Romanticism has long been a vexed one. Althou
Jane Austen’ s relationship to Romanticism has long been a vexed one. Althou
游客
2025-02-19
8
管理
问题
Jane Austen’ s relationship to Romanticism has long been a vexed one. Although her dates (1775-1817) place her squarely within the period, she traditionally has been studied apart from the male poets whose work defined British Romanticism for most of the twentieth century. In the past her novels were thought to follow an Augustan mode at odds with the Romantic ethos. Even with the advent of
historicist and feminist criticism
, which challenged many previous characterizations of Austen as detached from the major social, political and aesthetic currents of her time, she continued to be distinguished from her male contemporaries. Jerome McCann, for example, insists that Austen does not espouse the Romantic ideology. Anne Mellor declares that Austen, along with other “leading women intellectual and writers of the day” “did not”, participate in the Romantic “spirit of the age” but instead embraced an alternative ideology that Mellor labels “
feminine Romanticism
“,
To be sure, some critics throughout the years have argued for Austen’s affinities with one or more of the male Romantic poets. A special issue of the Wordsworth Circle (Autumn 1976)was devoted to exploring connections between Austen and her male contemporaries. Clifford Siskin in his historicist study of Romanticism argued that Austen does participate in the same major innovation, the naturalization of belief in a developing self, as that characterized in Wordsworth’s poetry and other key works from the period. Recently, three books have appeared (by Clara Tuite, William Galperin, and William Deresiewicz) that in various ways treat Austen as a Romantic writer and together signal a shift in the tendency to segregate the major novelist of the age from the major poets.
The present essay seeks to contribute to this goal of firmly integrating Austen within the Romantic movement and canon. It does so by pointing out affinities between Austen and a writer with whom she has not commonly been associated, John Keats. Most comparisons of Austen and the Romantic poets have focused on Wordsworth and Byron, whose works we know she read. Although Austen could not have read Keats’ s poems, which only began to appear in print during the last years of her life, and there is no evidence that Keats knew Austen’ s novels, a number of important similarities can be noted in these writers’ works that provide further evidence to link Austen with the Romantic movement, especially the period of second-generation Romanticism when all of her novels were published. [br] The author of the passage would be most likely to agree with which of the following statements about the concept of “feminine Romanticism” (highlighted)?
选项
A、It bought about Austen’ s vexed relationship to Romanticism by implying that Austen embraced relatively few elements of the Romantic ideology.
B、It contributes to Austen’ s vexed relationship to Romanticism by keeping her separate from the male writers whose poetry is central to the period.
C、It ameliorates Austen’ s vexed relationship to Romanticism by emphasizing affinities between he and other leading women intellectuals of the day.
D、It ameliorates Austen’ s vexed relationship to Romanticism by capturing the notion of an alternative Romantic ideology that she espoused.
E、It resolves Austen’ s vexed relationship to Romanticism by demonstrating her affinity with Romantic ideology.
答案
B
解析
令人困惑的关系的产生原因是第一段第二句,feminine Romanticism只是用于进一步强化这种令人困惑的关系的例子,因此选项B正确,选项A不对。C、D、E项:feminine Romanticism对应第一段第六句,因此其功能是支持简.奥斯汀和浪漫主义之间令人困惑的关系,所以排除选项C、D、E。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3963997.html
相关试题推荐
JaneAusten’srelationshiptoRomanticismhaslongbeenavexedone.Althou
JaneAusten’srelationshiptoRomanticismhaslongbeenavexedone.Althou
JaneAusten’srelationshiptoRomanticismhaslongbeenavexedone.Althou
AlthoughKlezmer—astyleoftraditionalJewishfolkmusicfromEasternEurop
AlthoughKlezmer—astyleoftraditionalJewishfolkmusicfromEasternEurop
Althoughseveralancientculturespracticedmummification,mummiesfromanci
AlthoughmanybrandsofgasolinearesoldonHaibeiIsland,gasolinecompani
Ifyouhadthechance,wouldyouleaveyourhometown? Yes,Ithinkso.Although
Doyouprefer2Dmoviesor3Dmovies?Why? Honestly,although3Dmoviesmightb
Doyouthinkyouhaveahappychildhood? Yes,Ithinkso.Althoughmyparentsw
随机试题
PresidentHoover’sPoliticsDuringtheGreatDepressionAtfirst
Thefirstparagraphmainlytellsusthat______.[br]Atsomeschoolsonlinecou
Mountingevidenceshowsthatbehavioral-activation(BA)therapyisjustasef
相比临床教学环境,社区环境更有利培养学生的A.实践能力 B.管理能力 C.研
人力资源规划在整个人力资源管理活动中占有()。A.一般地位 B.重要地位
软件测试的对象不包括( )。A.代码 B.软件测试文档 C.相关文件数据
以下关于演出经纪机构设立表述正确的是()A.内地、港澳地区投资者可以在中国
下列属于土地使用管制的事项有()。A.建筑物四周应留有一定的空地作为建筑物
基础货币是整个商业银行体系借以创造存款货币的基础,是整个商业银行体系的存款得以倍
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)