首页
登录
职称英语
The US Embargo Against Cuba The real dividing line in U.
The US Embargo Against Cuba The real dividing line in U.
游客
2025-01-20
31
管理
问题
The US Embargo Against Cuba
The real dividing line in U. S. policy toward Cuba is how best to undermine the Castro regime and hasten the island’s day of liberation. For almost half a century, the U. S. government has tried to isolate Cuba economically in an effort to undermine the regime and deprive it of resources. Since 1960, Americans have been barred from trading with, investing in, or traveling to Cuba. The embargo had a national security rationale before 1991, when Castro served as the Soviet Union’s
proxy
in the Western Hemisphere. But all that changed with the fall of Soviet communism. Today, more than a decade after losing billions in annual economic aid from its former sponsor, Cuba is only a poor and dysfunctional nation of 11 million that poses no threat to American or regional security.
A 1998 report by the U. S. Defense Intelligence Agency concluded that, "Cuba does not pose a significant military threat to the U. S. or to other countries in the region. " The report declared Cuba’s military forces "residual" and "defensive." Some officials in the Bush administration have charged that Castro’s government may be supporting terrorists abroad, but the evidence is pretty shaky. And even if true, maintaining a comprehensive trade embargo would be a blunt and ineffective lever for change.
As a foreign policy tool, the embargo actually enhances Castro’s standing by giving him a handy excuse for the failures of his homegrown Caribbean socialism. He can rail for hours about the suffering the embargo inflicts on Cubans, even though the damage done by his domestic policies is far worse. If the embargo were lifted, the Cuban people would be a bit less deprived and Castro would have no one else to blame for the shortages and stagnation that will persist without real market reforms.
If the goal of U. S. policy toward Cuba is to help its people achieve freedom and a better life, the economic embargo has completely failed. Its economic effect is to make the people of Cuba worse off by depriving them of lower-cost food and other goods that could be bought from the United States. It means less independence for Cuban workers and entrepreneurs, who could be earning dollars from American tourists and fueling private-sector growth. Meanwhile, Castro and his ruling elite enjoy a comfortable, insulated lifestyle by extracting any
meager
surplus produced by their captive subjects. [br] The author holds a negative attitude towards Castro most probably because he______.
选项
A、supports terrorists abroad
B、refuses to reconcile with the US
C、blames the US for Cuba’s misfortunes
D、battens on the surplus value created by ordinary Cubans
答案
D
解析
推断题型,答案是D。本题考查作者对卡斯特罗持负面态度的可能原因。根据第三段“He can rail for hours about the suffering the embargo inflicts on Cubans,even though the damage done by his domestic policies is far worse.”和第四段“Meanwhile,Castro and his ruling elite enjoy a comfortable,insulated lifestyle by extracting any meager surplus produced by their captive subjects.”两句话可知,作者对卡斯特罗最不满意之处在于其对古巴本国民众造成的伤害。本题核心:根据far worse、any meager等词体察到作者行文中的情绪色彩及其情感指向。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3921228.html
相关试题推荐
TheUSEmbargoAgainstCubaTherealdividinglineinU.
TheUSEmbargoAgainstCubaTherealdividinglineinU.
TheUSEmbargoAgainstCubaTherealdividinglineinU.
TheUSEmbargoAgainstCubaTherealdividinglineinU.
TheUSEmbargoAgainstCubaTherealdividinglineinU.
TheUSEmbargoAgainstCubaTherealdividinglineinU.
Theenvironmentalists’warningagainsttheblatantpursuitofindustrialization
Itisincredibletosayaggressionagainstthesmallcountryshouldnothavebee
Itisagainstthelawforcardriverstohonktheirhornsexceptavoidanaccide
CitingOhioordinancesthatallowindividualstoseekchargesagainstsomeone
随机试题
Books,eveninthisageofcheapliterature,costmoney.Theshortofpa-
[originaltext]W:Ihaven’tseenyouhereforacoupleofweeks.Haveyoustoppe
Travelingcanbefunmadeasy.Avacationtriptoanotherpartofthecountr
组织疏散逃生应明确优先顺序,优先安排受火势威胁最严重或最危险区域内的人员疏散。
患者男性,50岁。胆汁性腹膜炎。神志不清、烦躁不安、面色苍白、皮肤湿冷、血压85
(2022上半年真题)杨老师带班后不久就遇到一件麻烦的事。午餐时,小强被小斌打了
根据《文物保护法》的规定,在保护工作中,按照历史文化遗产的历史、艺术、科学价值划
A.八宝眼药散 B.明目蒺藜丸 C.明目上清片 D.杞菊地黄丸 E.知柏
工程设计资质分为工程设计综合资质、()、工程设计专业资质和工程设计专项资质。A:
根据《水利部关于修订印发水利建设质量工作考核办法的通知》水建管[2018]102
最新回复
(
0
)