首页
登录
职称英语
An adult giraffe’s head is about six feet above its heart. This means that to
An adult giraffe’s head is about six feet above its heart. This means that to
游客
2025-01-04
5
管理
问题
An adult giraffe’s head is about six feet above its heart. This means that to pump enough blood up to the brain the circulatory system must be strong enough to keep the blood at very high pressure.
Biologists have known for some time that giraffes solve this problem by having unusually high blood pressure, about double that of human beings. But an international team of biologists began to wonder about this. If giraffes have such high blood pressure, they should have a terrible problem with swelling in their legs and feet. Why don’t giraffes have swollen feet?
Giraffes should have another problem, too. Every time they bend heads down to drink, the blood should rush to their heads and have a hard time flowing back up (when the head is down)to the heart. How come giraffes don’t black out when they drink?
The answer to the swollen feet problem, the researchers found, is that giraffes have what the researchers call a "natural anti-gravity suit". It turns out that the skin and other tissues in their legs and feet are much stiffer and tougher than those of other animals. As a result, the blood vessels in the leg cannot swell. Therefore, the blood has nowhere to go but back to the heart.
What about blood rushing to the head whenever the giraffe bends down to drink? The researchers found that the giraffe’s jugular vein, which carries blood from the head back to the heart, has lots of one-way valves in it. In the giraffe’s neck, there are lots of muscles that flex and relax repeatedly as the animal moves its head and sucks up drinking water. By squeezing the valved jugular vein, they keep blood moving back to the heart even while the animal is drinking. [br] Giraffes do not have swollen legs because______.
选项
A、their legs and feet have strong skin and muscles
B、their blood vessels are stiff and tough legs
C、they wear a kind of special suit
D、there are lots of one-way valves in the veins of their legs
答案
A
解析
第四段第二句解释了长颈鹿血压高而腿不肿的原因:“It turns out that the skin and other tissues in their legs and feet are much stiffer and tougher than those of other animals”,而[A]与其相符,故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3898203.html
相关试题推荐
InHaverfordonthePlattethetownspeoplestilltalkofLucyGayheart.They
InHaverfordonthePlattethetownspeoplestilltalkofLucyGayheart.They
InHaverfordonthePlattethetownspeoplestilltalkofLucyGayheart.They
Anadultgiraffe’sheadisaboutsixfeetaboveitsheart.Thismeansthatto
Anadultgiraffe’sheadisaboutsixfeetaboveitsheart.Thismeansthatto
随机试题
Whatisnotincludedinthewoman’soffice?[img]2016m9x/ct_ebecflm_ebfllistv_02
Underno______shouldweallowJanetomeettheyoungmanagain.A、circumstances
喷水室根据喷水温度的不同,可以实现空气状态的不同处理过程,其过程处理数应是下列哪
__()__是表示显示器在纵向(列)上具有的像素点数目指标。A.显示分辨率
人际交流中关于倾听的技巧,不正确的是()A.可以边看对方资料边听对方说话
女性,34岁,平素月经规律,停经38天后出现阵发性下腹痛,反复发作,持续5天,伴
A.蒽醌类B.挥发油C.生物碱D.靛蓝及靛玉红E.皂苷番泻叶所含的化学成分是
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
土地具有不可毁灭性是指()。A.土地作为空间位置是永存的 B.土地所有权
患者男性,13岁,发热2天,伴头痛、神志不清1天,8月中旬来诊,查体:T39.5
最新回复
(
0
)