首页
登录
职称英语
What difference does it make if we read texts displayed on a computer scree
What difference does it make if we read texts displayed on a computer scree
游客
2024-10-30
49
管理
问题
What difference does it make if we read texts displayed on a computer screen instead of on paper printed with ink? The computer certainly does not guarantee deeper comprehension, greater subtlety of mind, or a wider range of imaginative reference. The mediation of a computer, however, puts new powers at the disposal of intelligence. For one thing, the computer itself can do simple reading—as I have noted, it can "read" an immense body of literature in search of designated words. As anyone knows who has ever spent days in libraries in search of errant information, simply identifying relevant sources absorbs inordinate amounts of time in research. The objection may be raised that a search of texts by computer may block the serendipitous (偶然发现的) discoveries that occur while browsing in the stacks of great libraries. No member of the academy need fear that the use of a computer will keep him from the stacks, but browsing is, if anything, easier if texts can be called up on a screen in the serenity of one’s chosen surroundings.
The great deficiency of libraries, as we know them, is that while titles are catalogued, the libraries have no master indexes of the contents of books. Individual volumes, it is true, have indexes, often of inferior quality, but even the best indexes must be examined one at a time. The great advantage of the electronic library is that a computer could search and analyze its contents without proceeding volume by volume. As work in artificial intelligence develops, computer systems may also become adept at more complex tasks, such as summarizing texts, which has been accomplished experimentally. [br] The writer believes that reading by the computer is advisable chiefly because ______.
选项
A、it saves a lot of time to find information needed
B、it reads more efficiently than a human mind
C、it covers a much wider range of reference
D、it guarantees reading efficiency and validity
答案
A
解析
根据全文,尤其是第一段第四句"For one thing,the computer itself can do simple reading—as I have noted,it can‘read’ an immense body of literature in search of designated words.”就可看出,利用电脑阅读时,人们可以按关键词方便而快捷地查询资料,而不会一无所获,省时高效是人们利用电脑阅读的初衷,故选A 。B ,C 和D 原文未提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3823443.html
相关试题推荐
1 Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"compute
1 Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"compute
1 Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"compute
1 Computerpeopletalkalotabouttheneedforotherpeopletobecome"compute
Firmsthatusecomputershavefoundthatthenumberofstaff__________isneede
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【B1】______thecondition
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【B1】______thecondition
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【B1】______thecondition
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【B1】______thecondition
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【B1】______thecondition
随机试题
【B1】[br]【B8】A、21hoursB、21-hourC、21-hoursBHereturnedtotheearthaftera
TheAmericandefinitionofsuccessislargelyoneofacquiringwealthanda
Unlesstheproblemoftalentsandfundsissolved,talkingaboutthetaskisuse
Completethenotesbelow.WriteONEWORDONLYforeachanswer.
Itcanbetemptingtohidefromthepeople,placesandtaskswhichmakelife
青少年异性交往的原则是( )A.自然适度 B.克服羞怯 C.真实坦诚 D
根据资源税的有关规定,下列表述正确的有()。A.纳税人开采或者生产不同税目的应
能提高人的注意力和警惕性,使人处于一种有益于学习的状态,有助于应付各种情境和总结
问卷调查方法中,一般采用的问卷发放方式是( )。A.书刊刊载 B.邮寄发放
班级授课制首行于()的欧洲。 A.15世纪B.16世纪 C.
最新回复
(
0
)