首页
登录
职称英语
Travelers arriving at Heathrow airport this year have been met by the smell
Travelers arriving at Heathrow airport this year have been met by the smell
游客
2024-10-22
44
管理
问题
Travelers arriving at Heathrow airport this year have been met by the smell of freshly-cut grass, pumped from a discreet comer via an "aroma box", a machine which blows warm, scented air into the environment①. It can scent the area of an average high street shop with the smell of the chocolate, freshly-cut grass, or sea breezes, in fact any synthetic odors that can be made to smell like the real thing.
Heathrow’s move into "sensory" marketing is the latest in a long line of attempts by businesses to use sensory psychology—the scientific study of the effects of the senses on our behavior to help sell products. Marketing people call this "atmosphere" using sounds or smells to manipulate consumer behavior. On Valentine’s Day two years ago the chain of chemist’s Super dog scented one of its London shops with chocolate. The smell of chocolate is supposed to have the effect of reducing concentration and making customers relax. "Chocolate is associated with love", said a marketing spokeswoman, "We thought it would get people in the mood for romance." She did not reveal, though, whether the smell actually made people spend more money.
However, research into customer satisfaction with certain scented products has clearly shown that smell does have a commercial effect, though of course it must be an appropriate smell②. In a survey, customers considered a lemon-scented detergent more effective than another scented with coconut despite the fact that the detergent used in both was identical. On the other hand, a coconut-scented suntan lotion was rated more effective than a lemon-scented one. A research group from Washington University reported that the smell of mint or orange sprayed in a store resulted in customers rating the store as more modem and more pleasant for shopping than other stores without the smell. Customers also rated the goods on sale as better, and expressed a stronger intention to visit the store again in the future.
Music too has long been used in supermarkets for marketing purposes. Supermarkets are aware, for example, that slow music causes customers to stay longer in the shop (and hopefully buy more things). At Leicester University psychologists have found that a specific kind of music can influence consumer behavior. In a supermarket French wine sold at the rate of 76% compared to 20% German wine when French accordion music was played. The same thing happened in reverse when German bierkeller music was played. In one American study people even bought more expensive wines when classical music was played instead of country music.
Writers and poets have often described the powerful effects of smell on our emotion, and smell is often considered to be the sense most likely to evoke emotion-filled memories. Research suggests however that this is a myth and that a photograph or a voice is just as likely to evoke a memory as a smell. Perhaps the reason for this myth is because smells, as opposed to sights and sounds, are very difficult to give a name to. The fact that smell is invisible, and thus somehow more mysterious, may partly explain its reputation as our most emotional sense. [br] According to the passage, which of the following statements is NOT true?
选项
A、Smell is the most emotional of the senses.
B、Smell stimulates our memory more than the other senses.
C、Smell is considered to be mysterious, as it is untouchable.
D、Smell is the sense most difficult to identify.
答案
B
解析
事实细节题。由最后一段可知,气味无形,难以名状,因而更神秘,可能就是人的最情感化的感觉,因此选项A根据文章最后一句话可以得出:气味是人最具情感化的感觉。选项C和D则根据文章最后两句话中“because smells,…,are very difficult to give a name to….smell is invisible, and thus somehow more mysterious…”。可以看出气味不可名状,难以辨别,符合文章意思;而本段第二句指出研究表明图像和声音同样也能唤起人们的记忆,因此选项B和原文矛盾,为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3811737.html
相关试题推荐
TravelersarrivingatHeathrowairportthisyearhavebeenmetbythesmell
TravelersarrivingatHeathrowairportthisyearhavebeenmetbythesmell
TravelersarrivingatHeathrowairportthisyearhavebeenmetbythesmell
TravelersarrivingatHeathrowairportthisyearhavebeenmetbythesmell
TravelersarrivingatHeathrowairportthisyearhavebeenmetbythesmell
TravelersarrivingatHeathrowairportthisyearhavebeenmetbythesmell
Thetravelerssoughtshelter______therainandluckilytheyfoundacave.A、from
Thetravelers______theirjourneyafterashortbreak.A、recoveredB、resumedC、ren
Arrivingatthebusstop,_____waitingthere.A、alotofpeoplewereB、hefounda
TravelersarrivingatHeathrowairportthisyearhavebeenmetbythesmell
随机试题
ThetrafficinEngland______thatinChina.[br]ThevisitorstoEnglishcities
AccordingtoOxfordEnglishDictionary,bookis"awrittenorprintedtreat
WhatdidNASA’sConstellationProgrammeoriginallyplantodo?[originaltext]
Testsmaybethemostunpopularpartofacademiclife.Studentshatethembec
下列建筑中,哪一幢不属于“典雅主义”或“新古典主义”作品?()A.美国在新德
进行桩基静荷载试验前应进行下列准备工作:()A.收集工程总体布置有关资料 B.
火成岩按所含矿物结晶颗粒的相对大小可分为下列中哪几种结构? A.等粒结构、斑状
如图2所示,印象派画家在描绘物体时所追求的是()。 A.形体结构 B.形
关于患者有免除一定社会责任和义务的权利,叙述正确的是A、患者有权将家事事物交由护
关于人工流产,下述哪项错误A.是避孕失败后的补救方法 B.妊娠10周以内可用负
最新回复
(
0
)