首页
登录
职称英语
Ten years ago, Joe Allen began studying a diverse group of seventh graders n
Ten years ago, Joe Allen began studying a diverse group of seventh graders n
游客
2024-10-03
13
管理
问题
Ten years ago, Joe Allen began studying a diverse group of seventh graders near the University of Virginia, where he’s a professor. One of Allen’s main concerns was how these kids dealt with peer pressure, and how deeply they felt the pressure to conform to what the crowd was doing.
According to every pop theory of adolescence, peer pressure is peril. Being able to resist it should be considered a sign of character strength. But a funny thing happened as Allen continued to follow these kids every year for the next 10 years: the kids who felt more peer pressure when they were 12 or 13 were turning out better.
Notably, they had much higher-quality relationships with friends, parents, and romantic partners. Their need to fit in, in the early teens, later manifested itself as a willingness to accommodate—a necessary component of all reciprocal relationships. The self-conscious kid who spent seventh grade convinced that everyone was watching her learned to be attuned to subtle changes in others’ moods. Years down the road, that heightened sensitivity lead to empathy and social adeptness. Meanwhile, those kids who did not feel much peer pressure to smoke, drink, and shoplift in seventh grade didn’t turn out to be the independent-minded stars we’d imagine. Instead, what was notable about them was that within five years they had a much lower GPA(Grade-Point Average)—almost a full grade lower. The kid who could say no to his peers turned out to be less engaged, all around, socially and academically. Basically, if he was so detached that he didn’t care what his peers thought, he probably wasn’t motivated by what his parents or society expected of him, either.
Allen has found that vulnerability(脆弱性)to peers’ influence can be just as much of an asset as it is a liability. Many of the pressures felt by teens pull them in a good direction—they feel pressure to do well in school, pressure to not act childish, and pressure to be athletic. "We think of susceptibility to peer pressure as only a danger, but, really, it’s out of peer pressure that boys learn to take showers and not come to school smelly.
Allen—co-author of the forthcoming book Escaping the Endless Adolescence—has come to the conclusion that the dangers of peer pressure are somewhat overblown. Particularly when it comes to the archetypal(典型的)portrayal of peer pressure: kids forcing each other to experiment with drugs and alcohol. Allen argues that in those instances, more often than not, it isn’t peer pressure that is at work, but instead the operative factor is peer selection.
"The pressure to smoke and drink is less than we thought, " concludes Allen. "To a parent, it seems like your child is suddenly smoking and drinking, and it’s reasonable to think this was caused by the new kids he’s been hanging out with the last month. But really, those who are about to smoke or drink pick other kids in a similar spot. " Teens give each other subtle cues that they’re ready to deviate: it could be nothing more than ignoring the Pledge of Allegiance(效忠誓言)or a well-timed snicker while the teacher’s at the blackboard. By the time one says, "Let’s hang out after school, " the plot is already in motion. [br] According to Allen’s view, a teen begins to smoke and drink because______.
选项
A、he feels ignored by his parents for a long time
B、he feels more peer pressure to smoke and drink
C、the kids who are about to smoke or drink pick him
D、the kids he’s been hanging out with force him to do so
答案
C
解析
细节题。根据最后一段第三句“但实际上,那些准备吸烟或喝酒的孩子们选择了其他处于相似危险处境中的孩子”可知,[C]”那些准备吸烟或喝酒的孩子们选择了他”正确,故为答案。文中没有从父母角度分析孩子抽烟喝酒的原因,所以[A]”他觉得很长时间以来被他的父母忽视了”排除;由最后一段第一句“来自同伴的抽烟和喝酒的压力比我们想象的要少得多”可知,[B]”他感受到来自同伴更多的压力而去抽烟、喝酒”不是真正原因,也排除;又根据第二句后半句和第三句“认为这是由他最近一个月一起出去玩的新认识的孩子所导致的,是个合理的想法。但实际上,那些准备吸烟或喝酒的孩子们选择了其他处于相似危险处境中的孩子”可知,[D]“和他一起出去玩的孩子们强迫他这样做”也不是Allen所认为的原因,也排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3784441.html
相关试题推荐
Tenyearsago,JoeAllenbeganstudyingadiversegroupofseventhgradersn
Tenyearsago,JoeAllenbeganstudyingadiversegroupofseventhgradersn
Tenyearsago,JoeAllenbeganstudyingadiversegroupofseventhgradersn
Tenyearsago,JoeAllenbeganstudyingadiversegroupofseventhgradersn
Accordingtothespeaker,whydon’tstudentslikestudyinghistory?[br][origi
Accordingtothespeaker,whydon’tstudentslikestudyinghistory?[originaltex
IfyouhavereallybeenstudyingEnglishforsolong,it’sabouttimeyou______
WhydoesthemanwanttovisitNewMexico?[originaltext]M:I’vebeenstudyingt
NowadaystheInternetiswildlyusedforstudying,shopping,entertainment,
Accordingtothespeaker,whydon’tstudentslikestudyinghistory?[originaltex
随机试题
Researchonlanguagelearningstrategiesstartedinthe1970s.Forthemost
[originaltext]Oneofthegreatjoysofgardeningistoshareagardenwith
它采用一些贵重金属作为原材料,集绘画、工艺、艺术为一体。Itusessomepreciousmetalsasrawmaterials,combi
匆忙与休闲是截然不同的两种生活方式。但在现实生活中,人们却在这两种生活方式间频繁穿梭,有时也说不清自己到底是“休闲着”还是“匆忙着”。Peoplealways
AreTeenagersReallyCarelessAboutOnlinePrivacy?[A]Theyshare,like,ev
某公司的损益表显示营业成本为10万,资产负债表显示平均应付账款余额为1.2万,请
有限责任公司和股份有限公司的主要区别不包括()。A.有限责任公司中,股东以其认
A出口公司,出口一批货物给B进口公司,需船舶运输,货物CIF价为3亿美元,A公司
王女士因遭受丈夫家暴,向社会工作者小华求助,在个案服务的第七次会议中,汪女士和小
关于企业政策性搬迁损失的所得税处理,下列说法正确的是( )。A.自搬迁完成年度起
最新回复
(
0
)