首页
登录
职称英语
The figure of world illiteracy was obtained by [br] [originaltext] It is est
The figure of world illiteracy was obtained by [br] [originaltext] It is est
游客
2024-09-30
51
管理
问题
The figure of world illiteracy was obtained by [br]
It is estimated that some seven hundred million people are unable to read and write, and there are probably two hundred and fifty million more whose level of attainment is so slight that it barely qualifies as literacy. Recently the attack on illiteracy has been stepped up. A world plan has been drawn up by a committee of UNESCO experts in Paris, as part of the UNESCO Nations Development Decade, and an international conference on the subject has also been held. UNESCO stresses that functional literacy is the aim. People must learn the basic skills of responsible citizenship: the ability to read notices, newspapers, timetables, letters, pricelists, to keep simple records and accounts, to sort out the significance of the information gathered, and to fill in forms. The major areas of illiteracy are in Asia, Africa, and Central and South America. There are at least one hundred million illiterates in Africa, comprising eighty to eighty-five percent of the total population. In Europe the figure is about twenty-four million, most of them in Southern Europe, with Spain, Italy, Portugal, and Yugoslavia heading the list.
选项
A、helping illiterates learn how to read and write.
B、training responsible citizens.
C、enforcing the functions of UNESCO.
D、urging Southern European countries to take the lead in attacking illiteracy.
答案
A
解析
细节题。文中提到联合国教科文组织的一个委员会决定发起一个计划,那就是使人们基本脱盲。掌握一些基本的读写能力。据此推之A为正确答案。B具有强干扰性,但该计划的目的是培养负责任公民的基本技能,而不是培养负责任的公民,应排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3781355.html
相关试题推荐
Whatistheproblemthatisnewlycomingupforthedrivers?[br][originaltext
Whatistheproblemthatisnewlycomingupforthedrivers?[br][originaltext
Whatistheproblemthatisnewlycomingupforthedrivers?[br][originaltext
Whatistheproblemthatisnewlycomingupforthedrivers?[originaltext]I
Thefigureofworldilliteracywasobtainedby[br][originaltext]Itisest
Thefigureofworldilliteracywasobtainedby[originaltext]Itisestimated
Whenwasthebuildingbeingvisitedconstructed?[br][originaltext]Manyof
Whatisthepassagemainlyabout?[originaltext]Todaytheofficiallanguage
Now,anation’spoliticalinfluencedependson[br][originaltext]Nowadays,
WhathashappenedinGaza?[originaltext]Gazaisfacingitsworsthumanitari
随机试题
Accordingtothespeaker,whydon’tstudentslikestudyinghistory?[originaltex
Mygrandma’swrinkles______inthestrongsunlight,thoughshedidn’tadmittha
[originaltext]ThelatestreportfromtheinstituteforInternationalEducat
SanFranciscoisusuallycoolinthesummer,butLosAngeles____.A、israrelyB、r
Littlecushionsofspongearestucktosharpcornersthroughoutthehouse______(
TheHealthRisksofSmallApartm
单位体积水体内所含干沙的质量称为()。A.含沙率 B.含沙量 C.输沙率
患者,男,55岁,因砖头砸伤右侧头顶部,后出现昏迷,CT检查示:右侧脑顶叶内高密
下列选项中,属于证券公司申请保荐机构资格应当具备的条件有()。 Ⅰ.注册资本
患者神昏谵语,身热烦躁,痰盛气粗,舌红苔黄垢腻,脉滑数。治宜首选A.安宫牛黄丸
最新回复
(
0
)