首页
登录
职称英语
Which country was most seriously affected by the virus of H5N1 bird flu in the w
Which country was most seriously affected by the virus of H5N1 bird flu in the w
游客
2024-09-19
57
管理
问题
Which country was most seriously affected by the virus of H5N1 bird flu in the world? [br]
Indonesia overtook Thailand recently as the second worst affected country in the world, after Vietnam, in terms of the number of people killed by H5N1 bird flu. Thirty people are now confirmed as having died in Indonesia. The virus has been found in poultry in the majority of Indonesia’s thirty-three provinces. Worryingly, the latest cluster of deaths was on the island of Sumatra, not Java where all previous confirmed fatalities had been recorded. All the Sumatran victims were reported to have been in close proximity to sick poultry. The United Nations Food and Agriculture Organization this week warned Indonesia that they were failing to combat the spread of the disease, both in terms of controlling animal infections and failing to increase public awareness. The Indonesian authorities say they are watching the Sumatra cluster carefully but there’s no evidence that the virus was passed from human to human.
选项
A、Because they looked after other sick people.
B、Because they combated the disease.
C、Because they didn’t take medicine.
D、Because they once touched sick poultry.
答案
D
解析
事实判断题。选项中的4个原因看起来都符合一般情理,但根据新闻内容来判断有3项是不对的。新闻结尾提到病毒不会在人与人之间相互传染,所以A项不对。B项过于笼统,C项合理但文中没有提及,所以正确选项应该是D项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3765283.html
相关试题推荐
WhichofthefollowinghasNOTbeenaffectedbytheheavysnow?[originaltext]
WhichcountrywasmostseriouslyaffectedbythevirusofH5N1birdfluinthew
WhichofthefollowingisNOTthemostaffectedareabytheH1N1virus?[br][o
WhichofthefollowingisNOTthemostaffectedareabytheH1N1virus?[origina
Iftheywere______therighttovote,thecountrywouldnolongerbeademocratic
"Iamleavingthecountrysoon,"hetolda______convenedgroupofreporters.A、es
Yearsofcivilwarhavewreckedthecountry’sinfrastructureanddestroyeditss
They’veliftedatwo-year-longeconomic______onthecountry.A、enclosureB、restri
WhatdidtheBritishathletesdoaftertheyreturnedtotheircountry?[original
Agricultureisthecountry’schiefsourceofwealth,wheat______byfarthebigge
随机试题
她是如何成为一名医生的呢?Howdidshebecomeadoctor?
Lowwages,chronicunemploymentandunderemploymentleadtolowincome,lackof
蛛网膜下腔出血病人一般不出现A.频繁呕吐 B.意识障碍 C.剧烈头痛 D.
以下疾病均为变态反应疾病,分别属于哪种类型 A.迟发型 B.Ⅰ型 C.Ⅱ型
全头部紧缩性或压榨样疼痛常常提示A.血管性头痛 B.丛集性头痛 C.复杂性偏
A.2岁以下 B.成年 C.3~10岁儿童 D.老年男性 E.青壮年慢性
对释义的理解正确的是()。 (A)它是控制会谈和转换话题中不大常用的
某企业进行人力资源需求与供给预测。经过调查研究与分析,确认本企业的销售额(万元)
施工定额是以()为对象编制。A.工序 B.分项 C.主要分项 D.项目
(2016年真题)准好氧阶梯式填埋施工工艺是将垃圾在不同填埋高度()A.分单元
最新回复
(
0
)