首页
登录
职称英语
Dating is all about making snap judgments, and scientists have located where
Dating is all about making snap judgments, and scientists have located where
游客
2024-09-18
16
管理
问题
Dating is all about making snap judgments, and scientists have located where in the brain those decisions are made. Researchers at Trinity College in Dublin, Ireland recruited 151 heterosexual college students for a speed dating study with a twist. They asked 39 of the participants to have their brains scanned with a functional MRI(fMRI)prior to the event while the students looked at pictures of their potential suitors. The participants were asked to rate the pictured individuals on a scale of one to four on whether they would be interested in pursuing dates with them. The students also rated each of the pictured individuals on attractiveness and likeability. These ratings were public and made available to all of the participants as they were scanned.
During the speed dating event, the students were allowed to mingle and chat with one another for no longer than five minutes each. At the end, they filled out a form indicating which people they wanted to see again, and for those who mutually agreed, contact information was exchanged.
Not surprisingly, the students were pretty adept at knowing which people they would be interested in pursuing just by looking at their picture. But when the researchers matched up the brain scans with the real-life dating decisions, they found that a certain region of the prefrontal cortex was almost always activated when participants had an immediate attraction to a person.
And the appeal went beyond the physical. Known as the dorsomedial prefrontal cortex(dmPFC), the region includes two sub-regions: the paracingulate cortex which makes calculations about a person’s attractiveness, and the rostromedial prefrontal cortex(rmPFC located close to the eyes), which is activated when the brain senses a disconnect between its immediate assessment of attractiveness and other people’s perceptions. This is the part of the brain that calculates whether, for example, someone is right for you, regardless of what other people think. In other words, the authors write in the Journal of Neuroscience, the rmPFC, " correlated not with partners desired by everybody, but with those who were especially desirable to specific participants. "
The people who were most attractive overall also triggered activation of the ventromedial PFC(vmPFC), an area that has previously been found to react to appealing faces. However, this activation didn’t predict pursuit—perhaps because of the overlaying effect of the rmPFC that included an evaluation that the beauties and cuties might be unattainable or because some people don’t find the most conventionally attractive people most attractive to them.
The findings highlight the importance—and inevitability—of first impressions. Daters knew almost immediately whether or not they liked someone and that initial perception had a great deal to do with whether the person was ultimately chosen as a date. Daters also apparently felt they could judge "likability" based on appearance, which may account for why "girl next door" or "guy next door" types tend to get asked out more than those with model-like good looks. [br] It can be inferred from the findings that______.
选项
A、girls next door are not as attractive as models
B、guys next door prefer dating with model-like girls
C、first impression plays a key role in date choosing
D、people with model-like good looks are unattainable
答案
C
解析
推断题。末段开头两句提及The findings highlight the importance--and inevitability--of firstimpressions.Daters knew almost immediately whether or not they liked someone and that initialperception had a great deal to do with whether the person was ultimately chosen as a date.由此可推知第一印象在选择约会对象时起了重要作用,故[C]为答案。由末段末句中的…“girl next door”or“guy next door”types tend to get asked out more than those with model—like good looks.可排除[A]和[B];末段末句只是提及those with model-like good looks被选作约会对象的几率低,并不能推知他们是unattainable“不可企及的”,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3764004.html
相关试题推荐
Thepassagemainlyaimsto______.[br][originaltext]Scientistshavecomeu
WhereisCharingCrossRoadlocated?[br][originaltext]Londonersaregreat
WhereisCharingCrossRoadlocated?[br][originaltext]Londonersaregreat
WhereisCharingCrossRoadlocated?[originaltext]Londonersaregreatreade
Whatcausedthedoctorsandscientiststocallformoreattentiontoyoungpeopl
Theworld’sleadingclimatescientistshavesetoutindetailforthefirst
Scientistshaveknownhowtoharnessthelimitlesspowerofthesun.Theunderli
MakingandWritingWordsI.AbriefintroductionA.Mak
MakingandWritingWordsI.AbriefintroductionA.Mak
MakingandWritingWordsI.AbriefintroductionA.Mak
随机试题
Beijing:TheUnitedStatesandNorthKoreahadtheirfirst【L1】______infour
[originaltext]M:Iamreallyimpressedbythisnewjacket.Itiscutoutforyo
以下关于NoSL数据库的说法中,正确的是()。A.NoSQL.数据库保证RA
西医治疗病毒性脑炎以下措施中错误的一项是A.注意营养供给,维持水和电解质 B.
合伙型基金合同的必备内容不包括()。A.财务会计制度 B.合伙人会议 C.
类风湿关节炎患者血清中增高的主要为A.IgGB.IgMC.分泌型IgAD.IgE
分娩后胎盘附着处的子宫内膜完全修复需要A.2周 B.4周 C.6周 D.8
男性矿工,作业时塌方砸伤背部,腰背痛,双下肢无力,活动困难。 准备送医院诊治,
下列说法错误的是()A.流动性风险可能是资产负债期限结构等不匹配等因素引发的直接
用赢得值法进行费用—进度绩效评价时,若进度偏差大于0,进度绩效指数大于1,说明(
最新回复
(
0
)