首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt, and then write your response in NO LESS
Read carefully the following excerpt, and then write your response in NO LESS
游客
2024-09-04
59
管理
问题
Read carefully the following excerpt, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
- summarize the main message of the excerpt, and then
- comment on whether graduates should work for a big or small company.
You can support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Should I Work for a Big or Small Company?
Bigger companies can open lots of new doors for you: you may find it easier to specialize in one role or skillset, and then move up within the company. In general, these opportunities derive from the fact that larger companies tend to have a firmly established structure for everyday operations. A solid set of traditions provides stability, so you’ll know where you stand right from the get-go. This means that your job function will likely be quite clearly defined. Such clarity can be beneficial, as it will allow you to specialize and hone your skills, making you an expert in a particular area.
Even if you’re trading in for a smaller company, you will still encounter plenty of exciting opportunities. Before you accept the position, you should keep in mind that smaller businesses often have room for a more unified workplace culture. However, it’s important to make sure you connect with the people and the established culture while you’re still in the process of exploring the job. In small companies, workplace culture weighs heavily on job satisfaction. Once you’ve taken the plunge, prepare to face assignments beyond your specific job description. With fewer people around to pick up slack, you’ll likely be responsible for a wider variety of tasks than you were at a bigger company. A more flexible job description also means that you can take charge and be more entrepreneurial overall. You may be able to integrate your personal passions into your day to day work, or customize your path by expanding your responsibilities into new areas of the business.
选项
答案
Is It Better to Work for a Big or Small Company?
Upon graduation, hunting for a job is the most important life decision that college students should make: however, choosing the right job is not easy. Weighing up the pros and cons of working for a big or small company is not an unfamiliar task for most of us. When it comes to this question, different people come up with different answers depending on their personal outlooks. Some prefer to work in a big company, taking a fancy to its enormous room for promotion, formal management structures as well as strict working procedures. On the contrary, others maintain that small companies are better at fostering all-round talents as they will be involved in a variety of assignments.
There is some truth in both arguments, but I take the view that serving in a small company is a better choice. For one thing, in a small company, I am more likely to be required to master and apply different skills and knowledge, especially in start-ups, thus prompting me to keep learning and make progress. Secondly, I can be exposed to more chances of promotion as what I have done can be seen by everyone, which makes it easier to distinguish myself. Last but not least, working arrangements in a small company are more agile as I am able to directly voice my viewpoints without days or weeks of submission and approval processes which are common in a big company.
Above all, both small companies and big companies have their own advantages. Taking my personal growth and career development into consideration, I will make a choice to work in a small company upon graduation.
解析
本题讨论的是应该在大公司还是小公司工作。大公司往往有固定的日常运营架构,每个人的工作定位和工作范畴清晰明确,这样能使人在自己的职责范围内更加专业化;而小公司由于可支配的员工少,因此每个人的工作任务并不固定,这样更有利于培养全面发展型人才。在具体行文方面,考生可以在第一段简要概述所给材料的内容;第二段针对“应该在大公司还是小公司工作”发表自己的看法,论证有理有据即可;第三段重申观点,总结全文。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3743605.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingtagquestionsisINCORRECT?A、Canythisparcelforme,wil
Whichofthefollowingitalicizedpartsisasubjectclause?A、I’veanideathat
Whichofthefollowingitalicizedpartsindicatesapredicate-objectrelation?A、
Whichofthefollowingsentencescontainssubjunctivemood?A、Lucyinsistedthat
WhichofthefollowingsentencesexpressesWILLINGNESS?A、Bynowshewillbeeati
Whichofthefollowingitalicizedpartsservesasanappositive?A、Heisnotthe
Whichofthefollowingreflexivepronouns(反身代词)isusedasanappositive(同位语)?A
Whichofthefollowingdeterminers(限定词)canbeplacedbeforebothsingularcount
Thefollowingdeterminers(限定词)canbeusedwithbothpluralanduncountablenoun
AllthefollowingsentenceshaveanappositiveEXCEPT_____A、Onlyoneproblemst
随机试题
(1)Josephwasanelderly,nay,anoldman:veryold,perhaps,thoughhalean
A.清燥救肺汤 B.杏苏散 C.桑杏汤 D.麦门冬汤 E.百合固金汤患者
缩写为cef-的是A.青霉素类 B.头孢菌素类 C.四环素类 D.卡那霉素
(2015年5月)对人际接触和交往频繁的工作岗位尤为重要的绩效考评效标是()A
信息与消息和信号意义不同,但三者又是互相关联的概念,信息指受信者预先不知道的新内
民用建筑物主要是由基础、墙或柱、楼板层与地面、楼梯、屋顶和()等6个部分组成。A
不符合前列腺癌的描述是A.老年患者多见 B.多发生于前列腺外区 C.多为高分
投标人少于( )个的,招标人应当依法重新招标。A.2 B.3 C.4 D.
土石路堤施工松铺厚度控制在()以内,接近路堤设计标高时,需改用土方填筑。A
(2017年真题)某单代号网络计划如下图,工作A、D之间的时间间隔是( )天
最新回复
(
0
)