首页
登录
职称英语
In recent years, more and more college graduates apply for post-graduate pro
In recent years, more and more college graduates apply for post-graduate pro
游客
2024-09-04
51
管理
问题
In recent years, more and more college graduates apply for post-graduate programs so as to avoid the pains of hunting for a job. Some people support the idea while others insist on working soon after graduation. What is your attitude towards the opposing ideas?
Write a composition of about 200 words on the following topic:
Is It Wise to Continue Studying After Graduation?
You are to write in three parts.
In the first part, state specifically what your opinion is.
In the second part, provide reasons to support your opinion.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or make a summary.
选项
答案
A lot of college graduates find it difficult to find a decent job after graduation so they turn to post-graduate programs for a bright future. For my part, it is wise to continue study after graduation.
First of all, learning is a life-long process. There is an old saying that it is never too late to learn. Only by learning can one become mature and independent. Knowledge is the power because knowledge can help people overcome difficulties and knowledge is the source of productivity and creativity. Furthermore, learning is extremely important for college graduates. Post-graduate programs can make them better equipped with the latest information and technology. At the same time, they know how to write a research paper and finish a research project, which is valuable experience in their future academic career. Finally, college graduates would be in better positions to compete in the job market after they get Master degrees.
Many large corporations and institutions warmly welcome graduates with higher academic degrees. Needless to say, these people are more competitive than their counterparts when hunting for a satisfactory job.
To conclude, to continue study after graduation will benefit learners not only in the short term but also in the future career competition. It is hoped therefore that more and more college graduates will pursue Master degree in the future.
解析
这是一篇典型的立场选择型作文,要求考生首先确立一个自己的观点,然后进行论证。
根据题目要求。文章结构如下:
第一段提出观点,大学生毕业后继续求学的选择是明智的。
第二段用三个理由论证观点,学习是持续一生的过程,学习对大学生的成长尤其重要,大学生获得硕士文凭后就业前景更好。
第三段总结主题,展望未来。越来越多的大学生会选择毕业后继续求学的道路。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3743398.html
相关试题推荐
TheBBChaslongdominatedBritain’smedia,andinrecentyearsithasgoteven
TheBBChaslongdominatedBritain’smedia,andinrecentyearsithasgoteven
TheBBChaslongdominatedBritain’smedia,andinrecentyearsithasgoteven
TheBBChaslongdominatedBritain’smedia,andinrecentyearsithasgoteven
TheBBChaslongdominatedBritain’smedia,andinrecentyearsithasgoteven
TheBBChaslongdominatedBritain’smedia,andinrecentyearsithasgoteven
Moreandmorecollegestudentscomplainthatgraduationmeansthecomingof
In_______oftherecentsurgeinassetpricesworldwide,thisissueneedsurgent
Arecentarticleinaweeklynewspaperwasheadedwithastriking______ofala
U.S.News_____rankingsofcollegessince1983.Theyareaverypopularresourc
随机试题
圆明园举世闻名,它既展现出传奇般的魅力,又诉说着一段段中国近代史。圆明园占地面积约350公顷,规模宏大,景致迷人。青山叠映,建筑精美,树木花卉郁郁葱葱,一片
_____isthestatechurchinEngland.A、TheRomanCatholicChurchB、TheBaptistC
Whichofthefollowingisthemostappropriatetitleforthispassage?[br]Int
A.3.14 B.3.26 C.3.2 D.无法确定
贵重药物的常用量为A.9~45g B.1.5~4.5g C.3~9g D.
关于骨折病人固定的叙述正确的是A:皮牵引力量较大 B:骨牵引时间持续较短 C
在财产保险的赔偿中,其基本原则是( )。A.按约定进行给付 B.按被保险人遭
(2020年真题)下列业务既征增值税又征消费税的有()。A.商场珠宝部销售金银
公民、法人或者其他组织不能申请行政复议的事项有()。A.人力资源社会保障部门做
某大型防洪工程由政府投资兴建。项目法人委托某招标代理公司代理施工招标。招标代理公
最新回复
(
0
)