首页
登录
职称英语
In today’s job market, applicants who have studied abroad are widely welcome
In today’s job market, applicants who have studied abroad are widely welcome
游客
2024-09-04
15
管理
问题
In today’s job market, applicants who have studied abroad are widely welcomed by companies and schools, and are offered with more opportunities to find rewarding jobs than those without such experience. Are overseas returnees superior to graduates who are at home? Employees and employers have different views. The following are opinions from both sides. Read carefully the opinions from both sides and write your response in about 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
Graduates who have studied abroad can easily distinguish themselves from those who are at home in terms of the mastery of foreign languages, especially English. Studying and living in foreign countries have sharply improved the overseas returnees’ oral English, language proficiency as well as their communication skills. This advantage is extremely important and is greatly valued by today’s employers, especially international companies.
Studying abroad can broaden one’s horizon, and enhance one’s understanding and tolerance of cultural diversity. During their college years, the overseas students may contact with people from different nations and cultural backgrounds. Thus they are often more adept at dealing with cross-cultural issues than college students at home.
NO
Not everyone who studies overseas can learn real skills. As people’s living standard has been improved very much, many students have the chance to study abroad. But not all of them treasure this chance. For some college students, when they go to a foreign country, what they like to do most is to play and have fun, not to study. When they return home, what they bring back is simply a diploma, but not the real skills. If the employers choose them only because of their diplomas, it will be unfair to the others.
The knowledge from overseas does not always fit in our country. Even if the students who go abroad do learn some real skills, it does not mean that these skills and knowledge are completely suitable for the Chinese employers.
选项
答案
Overseas Returnees Are Not Superior
Studying abroad has become a popular trend in recent years. Many overseas students have become strong competitors in the job market after they return to China. There is no doubt that language skill is one of the distinctive advantages of overseas returnees. However, some people hold the opposite opinion. They claim that overseas study should not be always considered as an open sesame to a well-paid job since many youngsters merely regard the experience of studying abroad as a fabulous travel.
In my opinion, in this ability-oriented society, practical skills and enriched knowledge of an employee should outweigh a diploma from a foreign college, even though I am convinced that overseas experience should be valued. It is wiser for employers to measure employees’ ability from a comprehensive perspective. One’s overall ability is comprised of many aspects, including teamwork, professionalism, leadership, integrity, respect for others, etc. They should all be taken into consideration. Or else, it is unfair to those who have not studied overseas. More importantly, cultures differ from one to another. It is quite commonplace to find that the overseas experience is not completely suitable for the Chinese circumstance.
In conclusion, ability outweighs diploma in the job market. Overseas returnees are not superior to students who have studied at home.
解析
本题讨论海归是否在求职中高人一等。在具体行文方面,第一段首先概述正反方观点。第二段提出自己的看法:现在的社会主要是靠能力,真才实学比外国文凭更重要,并给出自己的理由。第三段重申观点,总结全文。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3743291.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Hello,andwelcometotoday’sprogram.I’mAlice.M:AndI’mJ
(1)ThevillageofLentshinwastiny—asandymarket-placewherethepeasants
(1)ThevillageofLentshinwastiny—asandymarket-placewherethepeasants
PassageThree[br]Howdoconcretecompaniesmanagetoservedistantmarkets?By
[audioFiles]2018m6s/audio_ezfj_009_180602[/audioFiles]MarketingMarketingi
A、Itiscompetitiveinthemarket.B、Itisrisinggradually.C、Itcouldn’tbelo
culture讲座中提到“Peoplewhogoabroadareprobablyhopingtomakenewfriendsandle
Alongwiththeshrinkingjobmarket,theuniversitygraduatesfindit’sharde
Asmoreandmorepeopletravel,workorstudyabroad,moreattentionisbeing
[originaltext]W:GoodmorningGrahamandwelcometotheshow.M:Goodmorning,
随机试题
A.ifB.sourcesC.createdD.pureE.stemF.factorsG.theoriesH.sp
A.abuseB.awardC.badlyD.complimentsE.correlationF.e
[originaltext]Whydoyouquityourjobinthatcompany?[/originaltext][audioFi
Incaseofmedicalsupplies,shortage,______(孩子们应该比大人得到优先考虑).childrenshouldbe
Hollywoodhasamessageforscientists:Ifyouwantsomethingthat’s100%ac
A. B. C.1 D.2
(2002年10月)师生关系在人格上是()。 A.授受关系 B.民主平等的关
A.生石膏 B.夏枯草 C.熟地黄 D.牛蒡子 E.大黄调配时应临时捣碎
A.氯喹 B.奎宁 C.伯氨喹 D.乙胺嘧啶 E.甲氟喹可根治间日疟和控
谷类和豆类食物的营养互补氨基酸是A.赖氨酸和谷氨酸 B.赖氨酸和酪氨酸 C.
最新回复
(
0
)