首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on luxury life of Chinese international
Read carefully the following excerpt on luxury life of Chinese international
游客
2024-09-01
44
管理
问题
Read carefully the following excerpt on luxury life of Chinese international students, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on whether international students should buy luxury cars.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
A Lust for Speed: Young, Rich and Chinese in Rural America
The latest obsession for China’s "Great Gatsby generation" in the US? They come to study but they also spend big on luxury cars.
When Michael Kwan moved to the US from Hong Kong in 2012 to attend university his parents provided him with a generous budget for living expenses. The amount was far above what he needed at the rural Midwestern campus of the University of Illinois at Urbana-Champaign, so Kwan used the excess cash to purchase an $80,000 Cadillac Escalade.
The idea was to "have a huge car and fit in with American culture," he said. But Kwan quickly found himself entrenched in a secretive group of about a dozen luxury car owners on campus, all of whom were from mainland China and drove much smaller sports cars such as Nissan GT-Rs and BMW M5s.
Lin, a student from the mainland of China, said that while American students might view luxury cars as an expensive folly, Chinese students see them as the bargain of a lifetime. "What if I told you that if you moved abroad you could buy a Ferrari for half or even a third of the price back home? What would you do?" he asked. "You’d buy that Ferrari because it’s a huge discount and a once in a lifetime chance to experience a car you might never afford otherwise."
选项
答案
International Students Should Not Buy Luxurious Cars
Many Chinese international students spend extravagantly on cars. They believed, on the one hand, a luxurious car can help them better fit in with American culture, on the other hand, it is an once-in-a-life-time bargain to experience a fancy car half or even a third of the price back home, which they might never have afforded otherwise. From my perspective, I believe international students should not buy luxurious cars.
First and foremost, it is expensive to keep luxurious cars, which may add burden to not only these international students who may need a job to support them, but also their parents who provide their living expenses. Secondly, luxurious cars are sending the wrong message to these international students and may exert a negative influence on their values. These students may fall for the fallacy, that a fancy, extravagant life is without a hard effort, that they can prioritize their sensuous pleasure to their practical needs. Last but not least, the money spent on the fancy cars could have been used on activities that are more meaningful, such as learning a new course, start a small company and so forth.
In conclusion, I think international students should not spend their money on extravagant cars, but spend it in more meaningful ways instead.
解析
本题的主旨是讨论留学生是否应该买豪车。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——留学生不应该买豪车。
第二段:列出理由论证自己的观点,首先,豪车的维护成本大,这会给留学生和他们的家庭带来负担。第二,购买豪车这一行为会给留学生传达错误的信息,并不利于留学生塑造正确的价值观。第三,花费在豪车上的钱本可以用来做更有意义的事情。
第三段:总结全文,重申观点——留学生不应该买豪车,而是应该把钱花在更有意义的事情上。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3738615.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingindicatesINTENTION?A、Shallyoutakeaholidaythissumme
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Hedarenottellherthetruth.
The_______familyinChinesecitiesnowspendsmoremoneyonhousingthanbefor
Thefollowingareallcorrectresponsesto"Whogothimtodothat?"EXCEPT_____
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Thesevermindoalotofharmto
Whichofthefollowingprepositionalphrasesisusedasattributive?A、Justmake
WhichofthefollowingisINCORRECT?A、Thelastmen.B、Lotsoffood.C、Anumbero
Whichofthefollowingunderlinedphrasesindicates"purpose"?A、WatchingTVtoo
WhichofthefollowingstatementsisINCORRECT?A、Fivemilesseemlikealongwal
WhichofthefollowingwordscanNOTbeusedtocomplete"Jim’shiding______"?A
随机试题
Readthearticlebelowabouthumanresourceassessment.Inmostofthel
Manyindustrialplayersassumethatthecollapseofthestockmarketisnotaqu
[originaltext]Whatareyoudoingnow?[/originaltext]A、I’mlookingforagiftfo
[originaltext]MoreandmoreAmericanshavebeenleavingtheircarsathome
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledYoung
自稳时间很短,规模较大的各种变形和破坏都可能发生的水工隧洞围岩类型是()。A.
生产处方药、非处方药的企业必须具备的条件是A.必须具有GMP证书 B.必须具有
下列说法错误的是:A.新时代的五大发展理念是指创新、绿色、开放、包容、可持续
业主的维修养护事项如果需临时占用、挖掘道路、场地的,应当征得()的同意。A:物业
滑模摊铺施工的水泥混凝土面层宜采用引气()。A.高效减水剂 B.减水剂
最新回复
(
0
)