首页
登录
职称英语
A new report of the United Nations shows that, if the present growth rate of
A new report of the United Nations shows that, if the present growth rate of
游客
2024-07-09
22
管理
问题
A new report of the United Nations shows that, if the present growth rate of 2 percent per year continues, today’s world population of 5.1 billion will hit 6.4 billion by the year 2000.
What’s more, the great part of the growth—9 of every 10 people added to the earth’s population—will be in the poor and undeveloped countries. These are the nations where providing enough food for billions of people already is proving to be a headache problem.
By the year 2000, today’s "have not" nations will have a total population of 5 billion people, nearly four fifths of the world’s population.
Food isn’t the only problem that such a population explosion presents. The more people there are and the worse their living conditions, the greater grow the possibility of all kinds of social problems.
In 1830, world population reached 1 billion. It took only 100 more years to add another billion to world population; just 30 more to add a third billion. And it took just 15 more years to reach the 4 billion mark in 1975.
Actually, the world’s birth rate is falling. But so is death rate, as medical advances have made it possible for man to live longer than before. Such advances have also reduced baby death rate. Unless population growth is reduced, the world population may reach 12 billion in a century. Is the earth capable of providing a good life for so large a population?
选项
A、a lot of social problems
B、medical advances
C、a decrease in food production
D、a worse life in every nation with 3 billion
答案
A
解析
本题为细节题,信息点定位在第四段第二句“The more people there are and the worse their living conditions,the greater grow the possibility of all kinds of social problems.”。本题干为人口爆炸产生的结果,而B项为其产生的原因,因果倒置,因此排除;文中确实讲到人口增长会引起食物相对短缺,但C项语气过于绝对,也排除;D项内容没有提及,因此选A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3669723.html
相关试题推荐
A—UnitedNationsEnvironmentProgramB—WorldHealthOrganization
ManyvisitorstotheUnitedStatesfindthatthefastpaceatwhichpeoplemove
PeopleintheUnitedStateslovetheirdogsandtreatthemwell.Theyusema
PeopleintheUnitedStateslovetheirdogsandtreatthemwell.Theyusema
Atpresentthedoctorisgivinghimdailymassagestohelprestorethefunction
Youshouldpresentyourmostattractivequalitiesthroughouttheinterview.A、面试期
A—UnitedNationsEnvironmentProgramB—WorldHealthOrganizationC—W
A—UnitedNationsEnvironmentProgramB—WorldHealthOrganizationC—W
A—UnitedNationsEnvironmentProgramB—WorldHealthOrganizationC—W
WorkshoptoFocusonGrantProcessLauraChinwillpresentaworkshopThursd
随机试题
[originaltext]M:Whathaveyoubeendoingthesepastfiveyears?W:Howtimef
Yourbrotherwouldcertainlyhaveattendedtheproceedings______.A、ifhedidn’t
YouarerequiredtowriteonAnnouncementinvitationaccordingtothefollowing
某美国投资者发现欧元的利率高于美元利率,于是他决定购买50万欧元以获高息,计划投资3个月,但又担心在这期间欧元对美元贬值。为避免欧元汇价贬值的风险,该投资者利用
抗甲状腺药物中,既能抑制甲状腺激素合成,又能抑制外周组织的T4转化为T3的药物是
截至2015年,纯“协定”缔约方(仅加入马德里协定缔约方)为1个,是(
下列关于高中化学课程性质的叙述中,不正确的是()。A.普通高中化学课程是与义
“知之者不如好之者,好之者不如乐之者”,体现了()在学习中的重要作用。 A.
仪表着陆系统设备的电气调整包括()。A.发射机调整 B.接收机调整 C.
(2021年真题)小王是某企业的安全生产管理人员,其主要工作任务是开展安全生产检
最新回复
(
0
)