首页
登录
职称英语
If you believe the macroeconomists, Europe’s new common currency will bring
If you believe the macroeconomists, Europe’s new common currency will bring
游客
2024-06-08
23
管理
问题
If you believe the macroeconomists, Europe’s new common currency will bring either economic chaos or the dawn of a new era growth, restructuring, and prosperity. But for those who will be dealing with the euro on a daily basis, the new currency leads to a much more pragmatic dilemma: just how to put a price on everything from butter to Big Macs.
There’s little doubt that consumer demand will lead to some pricing changes, especially after pricing in euros begins in Europe. In France they cost about $2.50, while in the Netherlands they cost $1.0. Priced in guilders and francs, the difference isn’t so noticeable. But when pricing in euros begins next year, French ice-cream lovers will soon figure out that they are paying 2.5 times what the Dutch are paying. The same is true for a vast number of products. "Currently we have different prices in different countries, which isn’t so visible with different currencies," says Gunther Moisle of German mailorder house Quelle Schickendanz, "The moment you price in euros, you can see it."
Of course, nobody is going to drive across borders just to buy cheaper ice cream. But they already do so for big-ticket items such as cars. Moreover, says Jan Harts, Unilevre treasurer, "The attitude of the consumer towards your product may change if he feels ice cream is twice as expensive at home as it is somewhere else."
Thus, most people think the euro will force prices to converge. Volkswagen, which has been slapped with fines by the European Commission for trying to keep Germans from buying its cars at lower prices in Italy, says it has already narrowed price differentials to 10%. Wolfgang Hartung, head of the euro project at Daimler Bens, warns that anyone who thinks they can maintain vastly different prices in the era of the euro is engaged in wishful thinking. "People are too well-informed, "says Hatung. Quelle says it is thinking about raising prices in less expensive countries to prevent middlemen from buying, say, in Spain and then selling in Germany.
Companies that don’t set their own prices have a more difficult problem. Unilever says one reason Magnum bars cost more in France is that French retailers make a larger profit on them. Only half of the $1.50 price difference is accounted for by higher taxes, distribution and labor costs. If French and Dutch retail margins were equal, Magnum bars would cost only $1.75 in France. Unilever is trying to persuade retailers to cut margins in order to keep customers. "If retailers don’t drop margins, they will go out of business," claims Harrs.
Unilever figures it has a few years to sort out these issues because most people buy groceries with cash. That means Big Mac fans in Finland will keep paying 53% more for their burgers than fast food lovers in Portugal. [br] Which of the following companies will face a more difficult problem?
选项
A、McDonald’s
B、Unilever
C、Quelle Schickendans
D、Volkswagen
答案
B
解析
参见文章第4段及第5段第1句。第4段讨论了大众,奔驰、盖勒等不断地缩小公司产品在不同国家的价格差异。第5段第1句:Companies that don’t set their own prices have a more difficult problem.接着谈了联合利华面临的难题.
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3625158.html
相关试题推荐
Nowcustomhasnotbeencommonlyregardedasasubjectofanygreatimportan
Nowcustomhasnotbeencommonlyregardedasasubjectofanygreatimportan
Nowcustomhasnotbeencommonlyregardedasasubjectofanygreatimportan
TheearlyEuropeansettlementisalongoneofourwell-knownrivers--which【B
TheearlyEuropeansettlementisalongoneofourwell-knownrivers--which【B
TheearlyEuropeansettlementisalongoneofourwell-knownrivers--which【B
TheearlyEuropeansettlementisalongoneofourwell-knownrivers--which【B
TheearlyEuropeansettlementisalongoneofourwell-knownrivers--which【B
TheearlyEuropeansettlementisalongoneofourwell-knownrivers--which【B
TheearlyEuropeansettlementisalongoneofourwell-knownrivers--which【B
随机试题
TheBritishIslesaremadeupof______.A、BritainandScotlandB、ScotlandandI
Inmanycountriesintheprocessofindustrialization,overcrowdedcitiespr
男,42岁,呕吐、腹泻2天,意识模糊、烦躁不安半天急诊入院。查体:BP110
根据材料中所给数据和预测,能够从上述资料中推出的是:A.2022年该地区公有
根据《测绘技术总结编写规定》,下列关于测绘技术总结的说法中,正确的有( )。A
该患者的首选治疗是() A.雄激素 B.糖皮质激素 C.脾切除 D.
关于乳腺癌的叙述,下列哪项是错误的? A.最易发生血道转移B.ER和PR均
有利于个体提高自尊水平的是()。单选A.遭遇失败 B.接受挫折教育 C.扬长
项目融资包括:①融资执行;②融资决策;③融资结构分析;④融资谈判;⑤投资决策分析
最新回复
(
0
)