首页
登录
职称英语
No one should be forced to wear a uniform under any circumstance. Uniforms a
No one should be forced to wear a uniform under any circumstance. Uniforms a
游客
2024-06-06
57
管理
问题
No one should be forced to wear a uniform under any circumstance. Uniforms are demanding to the human spirit and totally unnecessary in a democratic society. Uniforms tell the world that the person who wears one has no value as an individual but only lives to function as a part of a whole. The individual in a uniform loses all self-worth
There are those who my that wearing a uniform gives a person a sense of identification with a larger, more important concept. But what could be more important than the individual himself? If an organization must rely on the dress style and its buttons to inspire its members, it tends to show its weakness in market competition and is going to the dogs.
Some argue that the practice of making persons wear uniforms, say in a school, so as to eliminate all envy and competition in the matter of dress. A poor student who cannot afford good-quality clothing is not to be belittled by a well-dressed student. But these arguments conveniently ignore such critical concepts as freedom of choice, motivation, and individuality. But why should one strive to be better if all others were to wear the same style of clothing? It acted as if everyone in, society were demanded to buy the same model car, or have the same type of daily food. When this happened, all incentive to improve one’s life is removed. Why would parents bother to work much hard, wishing that their children could enjoy a better life than they do when they are certain that their children are going to be forced to have exactly the same life as they do now?
Uniforms also hurt the economy. Right now, billions of dollars are spent on the fashion industry yearly. Thousands of persons are employed in designing, creating and marketing different types of clothing. If everyone were forced to wear uniforms, artistic personnel would be unnecessary. Sales persons would be superfluous as well; why bother to sell the only items that are available? The wearing of uniforms would destroy the fashion industry, which in turn would have a ripple effect on such industries as advertising and promotion. Without advertising, newspapers, magazines, and television would not be able to remain in business. One entire information and entertainment industry would collapse. [br] The author’s primary purpose in writing this passage was to______.
选项
A、plead for the abolishment of uniforms
B、show that uniforms are not possible in a democratic society
C、advocate stronger governmental control on the wearing of uniforms
D、convince the reader that uniforms have more disadvantages than advantages
答案
D
解析
主旨题。作者在文章的第一段提出自己的观点“No one should be forced to wear a uniform under any circumstance.”然后提出种种反对的理由,其目的是提倡人们不要穿制服。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3621629.html
相关试题推荐
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Uniformsa
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Uniformsa
Ireadveryslowly_____________________(以免我读错一些单词).forfearthatIshouldmis
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Unifor
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Unifor
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Unifor
It’swellthatyoungmenshouldbeginatthebeginningandoccupythemosts
It’swellthatyoungmenshouldbeginatthebeginningandoccupythemosts
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Uniformsa
Nooneshouldbeforcedtowearauniformunderanycircumstance.Uniformsa
随机试题
WhichofthefollowingistrueaboutGloria?[br][originaltext]Gloriakeptget
Almosteverynewinnovationgoesthroughthreephases.When【C1】______introduced
Text4"Myexpectationsandmyhappinessa
使氧合血红蛋白易解离出氧的情况是()A.二氧化碳分压升高 B.PH值升高
A.肾上腺素 B.去甲肾上腺素 C.促红细胞生成素 D.乙酰胆碱 E.血
导游人员在讲解时要正确掌握语音、语气和语调,既要有鲜明生动的语言,又要注意语言的
男性,25岁,干咳、气短、胸闷、发热1个月,近1周来气短加重,用青霉素治疗3周无
A.因子ⅢB.因子ⅤC.因子ⅠD.因子ⅩE.因子Ⅸ一级结构为对称性二聚体的是
(2019年真题)下列有关重大错报风险的说法中,错误的是( )。A.重大错报风
教育费附加应按照企业实际缴纳的()的3%计算征收。A.营业税十所得税十增值
最新回复
(
0
)