首页
登录
职称英语
An accidental discovery has brought seismologists(地震学家) one step closer to
An accidental discovery has brought seismologists(地震学家) one step closer to
游客
2024-05-30
21
管理
问题
An accidental discovery has brought seismologists(地震学家) one step closer to being able to predict earthquakes. As part of an unrelated effort to measure underground changes caused by shifts in barometric pressure (大气压力), a team of researchers found that increases in subterranean pressure(地下压力) preceded earthquakes along California’s San Andreas Fault(断层) by as much as 10 hours. If follow-up tests advance the findings, seismologists may eventually be able to provide a few hours’ notice for people to find safe places prior to quakes.
Researchers used a high-tech equivalent of a stereo speaker lowered into a bore hole near Parkfield, Calif., a half-mile deep and five yards from a measuring device. For two months beginning in late 2005, researchers transmitted pulse signals three times per second, from the speaker to the measuring device, calculating travel time between the two stations. Surprised scientists learned the seismic waves slowed dramatically on only two occasions: two hours prior to a magnitude-1 temblor (地震), and a startling 10 hours before a magnitude-3 quake.
The research team theorizes that the immense amount of pressure building along the fault causes small cracks within the rock during the final hours before an earthquake, increasing rock density and slowing the transmission signals. "The more cracks you have, the slower the seismic velocity," says study co-author Paul Silver, a geophysicist with the Carnegie Institution of Washington. Still unknown is whether there is any significance to the fact that the magnitude-3 quake had a much longer pre-seismic signal than the lower-magnitude quake, or whether it was simply because its magnitude was larger and its epicenter closer to the sensors.
If scientists can flesh out the new findings during future earthquakes — a two-year study at the same seismically active location begins this September — it could form the basis of a vastly improved early-warning system for quakes. Current earthquake-warning systems give just a few seconds’ notice because they detect only waves, the fast-moving seismic waves that precede the more destructive waves released during a quake. Upgrading to a seismic stress meter, however, is still a long way of{. Researchers hope to test whether the stress signals would still be detectable on a larger scale, with the two sensors spaced more than a few yards apart.
Barring a major effort to drill multiple, half-mile-deep holes along fault lines, researchers would also need to develop a surface-based detection system capable of filtering out temperature swings and other "noise" that could confuse their seismic readings. [br] Which of the following statement is NOT about the two-year study?
选项
A、Researchers will test in more seismically active places.
B、Researchers will drill more deep holes along the fault lines.
C、Researchers need to eliminate some factors which might affect seismic readings.
D、Researchers need to do more in their detecting systems.
答案
A
解析
根据题干关键词two-year study定位到第四段和第五段。根据第四段第一句:... a two-year study at the same seismically active location begins this September... 可知这项为期两年的项目研究要在同一处地震活跃带进行,因此A项“研究人员将在多个地震带进行研究”不符合原文。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3612232.html
相关试题推荐
Thediscoverythatlanguagecanbeabarriertocommunicationisquicklymade
Thediscoverythatlanguagecanbeabarriertocommunicationisquicklymade
TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebroughttotheU.S.a
TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebroughttotheU.S.a
TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebroughttotheU.S.a
TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebroughttotheU.S.a
TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebroughttotheU.S.a
TheAfricanancestorsoftoday’sblackAmericanswerebroughttotheU.S.a
Awayfromtheirprofession,_____________________(科学家并不天生就比其他人更讲道德).scientists
Shebroughtupthewater,____________(在每一个楼梯拐弯处停下来歇口气).stoppingateachlandin
随机试题
Herearesomequestionsandanswersaboutexerciseanddiabetes.Howcan
AFrenchnunissaidtocreateamiracleof______.[originaltext]Vaticano
[originaltext]Silenceisunnaturaltoman.Hebeginslifewithacryanden
[originaltext]BarbaraSandersisawifeandthemotheroftwochildren,age
年轻女性,24岁,停经3个月,少量阴道出血,时出时停,偶有下腹痛,妇科检查:宫颈
患者双侧瞳孔散大属于A.氯丙嗪中毒 B.颅脑损伤 C.毒蕈中毒 D.吗啡中
呈半球形,外果皮棕褐色至褐色,密被凹点状油室,切面边缘散有1~2列油室,气清香,
国家统计局采用定基指数方法,以2014年为100,根据第四次全国经济普查数据修订
肺炎球菌肺炎应用足量青霉素治疗效果不满意应想到A.选药不当 B.用药方法不当,
关于成本加酬金合同,下列说法中正确的是()。A.最大成本加费用合同,投标人报一个
最新回复
(
0
)