首页
登录
职称英语
[originaltext] Fish live in water, but do they drink it? The answer is yes,
[originaltext] Fish live in water, but do they drink it? The answer is yes,
游客
2024-05-08
70
管理
问题
Fish live in water, but do they drink it? The answer is yes, but how fish drink water depends on where they live. Water gets into a fish’s body through osmosis. Take a cell as an example, if there is more water outside of a cell than inside, water will try to flow into the cell until there is the same concentration of water on either side of the cell’s membrane. The body of a fish acts the same way, (33) either absorbing or losing water depending on its surroundings.
Whether a fish absorbs or loses water is based on the fact that all fish must maintain a certain amount of salt in their bodies to stay healthy. (34) Fish that live in fresh water have a higher concentration of salt in their bodies than the surrounding water. Consequently, water continuously flows into the fish’s body to attempt to dilute the amount of salt in the fish until it is equal to the amount of salt in the surrounding water.
Ocean fish have the opposite problem. Surrounded by salt water, their bodies contain a relatively lower concentration of salt than the ocean water. In this case osmosis causes the fish to constantly lose water in order to equalize salt concentration inside and outside the fish. To partially compensate for the water loss, ocean fish actually drink water through their mouths. And (35) to get rid of the excess salt they take in by drinking seawater, they excrete some salt through cells in their gills.
选项
A、Water absorbing ability.
B、The cell’s membrane.
C、Its surroundings.
D、The ability to maintain salt.
答案
C
解析
文章提到鱼和细胞的作用机制是一样的,吸水还是失水取决于周围的环境,故选C项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3589349.html
相关试题推荐
[originaltext]Quiet,please.MayIhaveallofyourattention?Weneedtog
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
[originaltext]TheUniversityofTennessee’sWaltersLifeSciencesBuilding
[originaltext]TheUniversityofTennessee’sWaltersLifeSciencesBuilding
[originaltext]W:Oh,Peter,thereyouare.You’vebeenages.Whatkeptyousol
[originaltext]W:Oh,Peter,thereyouare.You’vebeenages.Whatkeptyousol
[originaltext]M:Hello?W:Hello.I’mcallingabouttheapartmentthatwasadve
随机试题
BasicsaboutSpringBreakSafety1.TravelsafetyValiddriving【T1】______Aw
TheMillenniumSeedBankProject[img]2019m5x/ct_eyyjscm_eyyjs
Meteor-psychologists(气象心理学家)areconcernedwithhowtheweather【B1】______t
A.functionB.warningC.definitionD.replacingE.expressF.wordsG.
Iftheearthgetshotterinthenewcentury,whatwillhappentoanimalsand
由于旅游供给长期不足而产生的饱和是()A.非季节性饱和 B.季节性饱和
把明度相同的灰色方块放在白色背景上,会感到比放在黑色背景上的要暗些。这种感觉现象
贷款重组是指()。A.借款企业由于财务状况恶化或其他原因而出现还款困难,银行在
石决明煅后增强A.固涩收敛、明目作用 B.收湿敛疮作用 C.收敛止血作用
采用“年限平均法”计算应提折旧,不需要考虑的因素是()。A.预计使用寿命 B
最新回复
(
0
)