首页
登录
职称英语
When Oxford University raised the idea of establishing a business school si
When Oxford University raised the idea of establishing a business school si
游客
2024-05-06
51
管理
问题
When Oxford University raised the idea of establishing a business school six years ago, outraged Ionians unleashed (发起,释放) volleys of Ciceronian oratory, arguing that the groves of academe should be out of bounds to commerce. How times have changed. Frustrated by the British government’s reluctance to let the university charge red-world tuition fees, demoralized by mounting charges of elitism, with research and teaching stifled by inadequate state subsidies, the dons are realizing that capitalism might just be the key to their future. At the traditional 800-year-old institution, increasing numbers of them are calling for their university to be privatized.
That’s a hugely controversial proposal in a country that still clings fiercely to the ideal of providing a free, state-funded education to anyone who merits it. Prime Minister Tony Blair wants 50 percent of Britain’s under-30s in full-time education by 2000, and given his no new-taxes style, universities suspect they’ll be responsible for finding a large proportion of the $ 15 million that will cost. Already Oxford is having trouble paying salaries sufficient to attract top teachers; a full-time Professor gets $ 68 400--roughly half the salaries of their U. S. counterparts. For Oxford, long the global epitome(缩影) of top-drawer education, the question is whether the university’s days as a bastion(堡垒) of world-class excellence might be over.
Lately the issue seems to have taken on a new urgency. Newspapers reported mini-scandal just last week that a 19-year: old deaf student, Anastasia Fedotova, failed to win place despite high exam scores. Chancellor of the Exchequer Gordon Brown criticized the admissions system as "more reminiscent of the old-boy network.., than genuine justice in our society". This highlighted just how vulnerable Oxford remains to charges of elitism.
"More and more people are saying the only solution is independence," says classics professor Richard Jenkyns. In the end, Oxford may be hoping for some in-between solution. Since 1998 it has been pumping funds into a private company called ISIS Innovation, set up to commercialize researchers’ discoveries. Of a total of 28 fledging spin-offs, all are still in business. While big payoffs are still a long way off, "that could quickly change", says managing director Tim Cook," if one of them hits the jackpot." More immediately, Oxford bigwigs report that permission to charge the full cost of tuition will almost certainly be given in government report due this November. Oxford still isn’t likely to let business interests run wild over its hallowed greensward. But it is learning that the academic freedom it so prizes can be preserved only at a price. [br] The major reason for Oxford University’s lack of funding is that ______.
选项
A、the idea of building of a business school has been rejected by the teachers
B、the government is reluctant to let it charge the students high tuition fees
C、it has to pay sufficient salaries to attract top teachers
D、the government can’t afford the high research subsidies
答案
B
解析
细节题。文章第一段提到了牛津大学面临的资金短缺原因,政府不愿让该大学收学费。接着第二段提到了其中的原因:英国政府认为应该提供免费的教育,但是政府对大学的资助很少,大部分费用要大学自己解决,而同时政府又不让收费,这就导致了牛津大学的资金短缺问题。所以,牛津大学资金短缺的主要原因是B项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3586467.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Hi,Cathy!Iheardthatyou’vebeentoLondononbusinessfor
[originaltext]M:Hi,Cathy!Iheardthatyou’vebeentoLondononbusinessfor
SinceIwenttoseniorhighschool,______(我的生活有了一些重要的变化).somesignificantcha
America’sHotSchoolsCompetition’sintenseandthe
America’sHotSchoolsCompetition’sintenseandthe
America’sHotSchoolsCompetition’sintenseandthe
America’sHotSchoolsCompetition’sintenseandthe
America’sHotSchoolsCompetition’sintenseandthe
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversityw
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversityw
随机试题
圆明园举世闻名,它既展现出传奇般的魅力,又诉说着一段段中国近代史。圆明园占地面积约350公顷,规模宏大,景致迷人。青山叠映,建筑精美,树木花卉郁郁葱葱,一片
_____isthestatechurchinEngland.A、TheRomanCatholicChurchB、TheBaptistC
Whichofthefollowingisthemostappropriatetitleforthispassage?[br]Int
A.3.14 B.3.26 C.3.2 D.无法确定
贵重药物的常用量为A.9~45g B.1.5~4.5g C.3~9g D.
关于骨折病人固定的叙述正确的是A:皮牵引力量较大 B:骨牵引时间持续较短 C
在财产保险的赔偿中,其基本原则是( )。A.按约定进行给付 B.按被保险人遭
(2020年真题)下列业务既征增值税又征消费税的有()。A.商场珠宝部销售金银
公民、法人或者其他组织不能申请行政复议的事项有()。A.人力资源社会保障部门做
某大型防洪工程由政府投资兴建。项目法人委托某招标代理公司代理施工招标。招标代理公
最新回复
(
0
)