首页
登录
职称英语
[originaltext] It seems so natural to put up an umbrella to keep the water o
[originaltext] It seems so natural to put up an umbrella to keep the water o
游客
2024-05-06
28
管理
问题
It seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains. But actually the umbrella was not invented as protection against rain, its first use was as a shade against the sun.
Nobody knows who first invented it, but the umbrella was used in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese, way back in the eleventh century B. C. We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sun shade. And there was a strange thing connected with its use: It becomes a symbol of honor and authority. In the Far East in ancient times, the umbrella was allowed to be used only by royalty or by those in high office.
In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. And the umbrella was in common use in ancient Greece. But it is believed that the first persons in Europe to use the umbrella as a protection against the rain were the ancient Romans.
During the Middle Age, the use of umbrella practically disappeared. Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century. And again it was considered as a symbol of the power and authority. By 1680, the umbrella appeared in France, and later on in England.
By the eighteenth century, the umbrella was used against rain throughout most of Europe. Umbrellas have not changed much in style during all the time, though they have become much lighter in weight. It wasn’t until the twentieth century that women’s umbrellas began to be made, in a whole variety of colors.
选项
A、When and how umbrella was invented.
B、Why the umbrella was so popular in Europe.
C、The development of the umbrella.
D、The history and use of the umbrella.
答案
D
解析
选项都和主题有关,本题是主旨题。文章讲述了伞的发展历程和用途。D概括得较为全面。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3586002.html
相关试题推荐
[originaltext]Themedicalworldisgraduallyrealizingthatthequalityof
[originaltext]Themedicalworldisgraduallyrealizingthatthequalityof
[originaltext]About20,000whaleshavebeenslaughteredsinceabanoncomm
[originaltext]About20,000whaleshavebeenslaughteredsinceabanoncomm
[originaltext]About20,000whaleshavebeenslaughteredsinceabanoncomm
[originaltext]Ifanyoneaskedyouwhatwerethemainmeansofcommunication
[originaltext]Ifanyoneaskedyouwhatwerethemainmeansofcommunication
[originaltext]M:Isthisthetimetogetthatgreatnewjob?Isthisthetimet
[originaltext]M:Isthisthetimetogetthatgreatnewjob?Isthisthetimet
[originaltext]W:Whatdoyoudoforaliving,Frank?M:Iamanaerospaceengin
随机试题
Jimmyearnshislivingby______worksofartinthemuseum.A、recoveringB、restor
下列可以采用定量评估的项目有()。
目前,国际饭店集团化经营正在朝着()方向发展。A.寡头垄断的市场结构 B.
严守规程是指严格按照国家消防安全的方针和有关制度进行操作。
对于将资产从一种产业调换到另一种产业的各种限制,都可以称做()。A.机动性壁
下列属于高血压、高血脂病的营养防治原则的是( )。A.控制能量,控制体重 B
根据文意,文中划线处应填入恰当的事由是:() A.在全省积极开展“三证合一
在账户的左右两方中,哪一方记录增加,哪一方记录减少,取决于()。A.账户所依附的
以下各选项不属于住房公积金性质的是()。A.普遍性 B.福利性 C.强制性
下列选项中关于排列法说法正确的是( )。A.简单易行 B.花费时间少
最新回复
(
0
)