首页
登录
职称英语
Huawei has made its first equity investment in a British technology company
Huawei has made its first equity investment in a British technology company
游客
2024-03-11
114
管理
问题
Huawei has made its first equity investment in a British technology company as the Chinese networking and telecommunications group looks to grow its operations in the UK while facing hostility in other markets around the world.
The Chinese company is among a group of corporate investors that includes Bosch, the German industrial supplier, and Xilinx, an American technology maker, which has taken a "strategic" stake in XMOS, a Bristol-based semiconductor company.
The trio has joined in a $26m funding round in the chip designer. People familiar with the deal said the investment values XMOS at over $100m. The company declined to comment. One person familiar with the Chinese group said it has created a team dedicated to seeking similar investment opportunities with the aim of making two such deals a year in Europe.
Huawei’ s expansion plans have often been met with suspicion around the world. In October 2012, a US congressional report branded Huawei and ZTE, its smaller Chinese peer, a threat to national security.
Huawei has struggled to gain a greater foothold in some countries because of concerns over the military background of its founder, Ren Zhengfei, a former People’ s Liberation Army officer. Authorities in India have voiced concerns while it has been blocked from bidding on some contracts in Germany and Australia. Huawei has always maintained it is independent from the Chinese government.
Britain has provided a warmer welcome. In 2012, David Cameron, prime minister, said that Huawei’s commitment to invest £1.3bn into its operations in the country proved that the UK is "open for business".
Huawei has previously bought two European companies—CIP Technologies in the UK in 2012 and Belgium’s Caliopa in 2013—though financial terms for those deals were not released.
This year, the company said it will invest £ 10m in UK university research and has plans to open a research and development centre in Bristol.
XMOS, a semiconductor designer founded in 2005, has particular expertise in high-performance chips used for products in the "internet of things", such as personal electronics and home appliances which are embedded with sensors able to connect to the internet.
Nigel Toon, XMOS chief executive, said that the new investment would allow it to establish strong ties with companies like Huawei and Bosch, groups that are also likely to be large customers in the future. "This is a massive opportunity to have close contact with these companies and build a big business," said Mr Toon.
Steven Chu, chief strategy officer and vice-president at Huawei’ s silicon division, said: "We have a very high regard for the team at XMOS and will be working closely with diem on a number of exciting new projects." [br] What does the first paragraph imply?
选项
A、The market of Huawei is not wide.
B、Britain welcomes the investment of Huawei.
C、Huawei hasn’ t invested in Britain.
D、The networking and telecommunications in Britain are not well-developed.
答案
B
解析
主旨题。题干指明将答案定位在第一段,第一段讲到,“华为向一家英国科技公司进行了首次股权投资,面对全球其他市场的敌意。这家中国的网络和电信集团寻求在英国扩张业务”,抓住该句主干“华为计划在英国投资”,而其原因在于全球其他市场的敌意,联系下文可知。华为的扩张计划经常在世界各地遭到猜疑,而英国“向商业开放”,给予了更为热情的欢迎。由此可知,英国欢迎华为的投资,B项符合。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3525906.html
相关试题推荐
HuaweihasmadeitsfirstequityinvestmentinaBritishtechnologycompany
HuaweihasmadeitsfirstequityinvestmentinaBritishtechnologycompany
PresidentObamahasbeentakingsomeheatintechnologycirclesovercomments
PresidentObamahasbeentakingsomeheatintechnologycirclesovercomments
[originaltext]EatGrubisBritain’sfirstnewfoodcompanythatbreaksWeste
[originaltext]EatGrubisBritain’sfirstnewfoodcompanythatbreaksWeste
[originaltext]EatGrubisBritain’sfirstnewfoodcompanythatbreaksWeste
[originaltext]EatGrubisBritain’sfirstnewfoodcompanythatbreaksWeste
Thefutureofpersonalsatellitetechnologyishere—arewereadyforit
Thefutureofpersonalsatellitetechnologyishere—arewereadyforit
随机试题
Lastyear,whensquattersbrokeintoAnnKeen’shouseonaquiet,suburbans
时间即是生命。我们的生命是一分一秒的在消耗着,我们平常不大觉得,细想起来实在值得警惕。我们每天有许多的零碎时间于不知不觉中浪费掉了。我们若能养成一种利用
NeedCD-ROMinformation?Whatisavailable?Where?Price?Newdevelopmen
Whatdoesthewomanneedtodoatthetravelagency?[br][originaltext]M:You
结构化面试问题的类型包括()。A.背景性问题 B.知识性问题 C.思维性问
某企业批量生产一种零件,投产批量为6件,经过4道工序加工,按照加工顺序,单件每道
关于风险概率估计的说法,正确的是()。A.风险的客观概率可以根据历史统计数
(2018年真题)关于监理人的合同管理地位和职责的说法,正确的是( )。A.在合
以下关于凿井提升工作,描述不准确的是()。A.提升工作的主要任务是及时出矸、下放
下列关于室内消火栓布置及安装的说法中,正确的是( )。A.配置DN65有内衬里
最新回复
(
0
)