首页
登录
职称英语
Modern technology has put men on the moon and deciphered the human genome. B
Modern technology has put men on the moon and deciphered the human genome. B
游客
2024-03-08
52
管理
问题
Modern technology has put men on the moon and deciphered the human genome. But when it comes to brewing up flu to make vaccines (疫苗), science still turns to the incredible edible egg. Ever since the 1940s, vaccine makers have grown large batches of virus inside chicken eggs. New cell-based technologies are in the pipeline, and may finally get the support they need now that the United States is faced with a critical shortage of flu vaccine. Although experts disagree on whether new ways of producing vaccine could have prevented a shortage like the one happening today, there is no doubt that the existing system has serious flaws.
Each year, vaccine manufacturers place advance orders for millions of specially grown chicken eggs. Meanwhile, Public Health officials monitor circulating strains of flu, and each March they recommend three strains—two influenza A strains and one B strain—for manufacturers to include in vaccines. In the late spring and summer, automated machines inject virus into eggs and later suck out the influenza-rich goop. Virus from the eggs’ innards gets killed and processed to remove egg proteins and other contaminants before being packaged into vials for fall shipment.
Why has this egg method persisted for six decades? The main reason is that it’s reliable. But even though the eggs are reliable, they have serious drawbacks. One is the long lead time needed to order the eggs. That means it’s hard to make more vaccine in a hurry, in case of a shortage or unexpected outbreak. And eggs may simply be too cumbersome to keep up with the hundreds of millions of doses required to handle the demand for flu vaccine.
What’s more, some flu strains don’t grow well in eggs. Last year, scientists were unable to include the Fujian strain in the vaccine formulation. It was a relatively new strain, and manufacturers simply couldn’t find a quick way to adapt it so that it grew well in eggs. "We knew the strain was out there," recalls Theodore Eickhoff of the University of Colorado Health Sciences Center, "but public-health officials were left without a vaccine—and, consequently, a more severe flu season. "
Worse, the viruses that pose the greatest threat might be hardest to grow in eggs. That’s because global pandemics like the one that killed over 50 million people between 1918 and 1920 are thought to occur when a bird influenza changes in a way that lets it cross the species barrier and infect humans. Since humans haven’t encountered the new virus before, they have little protective immunity. The deadly bird flu circulating in Asia in 1997 and 1998, for example, worried Public Health officials because it spread to some people who handled birds and killed them—although the bug never circulated among humans. But when scientists tried to make vaccine the old-fashioned way, the bird flu quickly killed the eggs. [br] Which of the following statements is TRUE according to the passage?
选项
A、Flu vaccines now mainly use egg-based technology.
B、A bird influenza has once been circulated among humans.
C、Safety can be greatly improved by cell-cultured vaccines.
D、Modern vaccine production methods are to replace egg-based medthods.
答案
A
解析
由题干中的the passage及各选项语义定位至第一段前两句。细节辨认题。定位句表明了作者对依然使用鸡蛋生产流感疫苗感到难以置信,由此可知,现在生产疫苗主要还是采用鸡蛋培育法,因此A)正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3515473.html
相关试题推荐
PresidentObamahasbeentakingsomeheatintechnologycirclesovercom
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytoconnect
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytoconnect
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytoconn
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytoconn
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytoconn
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytoconn
G由authors,exploringthepotential和technology定位到G段。该段第3句后半句与本题句子表达几乎完全相同。
A、ouruseoftechnologyB、theeffectsoftechnologyC、thenecessityfortechnolo
A、Itincreasesourdependenceontechnology.B、Itreducesourdependenceontech
随机试题
Analystshavehadtheirgoathumor,andIhavereadsortieofthisinterpre
OnceinBritain,familymemberswouldallgetannoyedatthephonecallwhil
Peoplewhoaretoohappydieyoungerthantheirmoredownbeatpeers,claims
卫生服务需求通常用人们实际利用卫生服务的A.质量来衡量 B.数量来衡量 C.
国债二级市场一般是()之间的交易。A.政府与证券承销机构 B.国债承销机构与
下列哪项不是影响住宅间距的主要因素?()A.采光通风 B.小区停车 C.
水体旅游是人们前往水体及周边区域以寻求愉悦为主要目的的一种具有社会、休闲和消费属
湖北以在洞庭湖之北而得名,但在地理上提的最多的却是长江。她影响着整个湖北的气候,
风险识别是在( )的基础上进行的,全面、全程分析各种风险因素。A.风险调查B.风
一个正弦波振荡器的开环电压放大倍数为Au,反馈系数为F,能够稳定振荡的幅值条件是
最新回复
(
0
)