首页
登录
职称英语
[originaltext] If sheer numbers provide any proof, America’s universities ar
[originaltext] If sheer numbers provide any proof, America’s universities ar
游客
2024-03-07
77
管理
问题
If sheer numbers provide any proof, America’s universities are the envy of the world. For all their troubles, the United States’ 3,500 institutions were flooded with more than half a million students from 193 countries last year. Asia led the way, with the biggest number from China followed by Japan and India. Most European and Asian universities provide an elite service to a small number of people. While fully 60% of all US high school graduates attend college at some point in their life, just 30% of the comparable German population, 28% of the French, 20% of the British, and 37% of the Japanese precede beyond high school. Britains who pass their A-Levels may still not qualify for a top university at home, but find American universities far more welcoming. Some US schools acknowledge the rigor of European secondary training, and will give up to a year’s credit to foreigners who have passed their high school exams. The conception that everyone has a right to an education appropriate to his potential is a highly democratic and compassionate standard, says Marvin Bresler, a professor at Princeton University. True, not all US students can match the performance of their foreign counterparts, but American institutions do offer students from rich and poor families alike the chance to realize their full potential. ’America educates so many more people at university that one can’t expect all those who go to be as intelligent as the much narrower band in British universities," says Prof. Christopher Ricks at Boston University. " I’m not against elitism, but I happen to like having people who are more eager to learn."
9.What does the speaker say about America’s universities?
10.What is Americans’ view on education according to Prof. Marvin Bresler?
11.What do we learn from Prof. Christopher Ricks’ remark?
选项
A、He likes students with high motivation.
B、He enjoys teaching intelligent students.
C、He tailors his teaching to students’ needs.
D、He treats all his students in a fair manner.
答案
A
解析
题目问的是我们可以从克里斯托弗.里克斯教授的话中了解到什么。短文结尾部分引用了里克斯教授的话:“我不是反对精英主义,我只是碰巧喜欢教育那些有更强烈的学习热情的学生。”A项中的students with high motivation和原文中的people who are more eager to learn属于同义替换,故A为正确答案。C、D两项文中并未提及,故排除;里克斯教授提到,美国为那么多的人提供高等教育,而英国只为小部分的人提供精英教育,我们不能要求美国的大学生跟英国大学生一样聪明,B项中尽管有intelligent这一字眼,但属于偷换概念,文中并没有提到他喜欢教聪明的学生,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3513947.html
相关试题推荐
[originaltext]W:OK,I’vegotallthepaperworkhereforyourapplication.Every
[originaltext]M:ItsaysherethatyougraduatedfromUniversityofPennsylvania
[originaltext]M:ItsaysherethatyougraduatedfromUniversityofPennsylvania
[originaltext]W:OK,I’vegotallthepaperworkhereforyourapplication.Ever
[originaltext]W:OK,I’vegotallthepaperworkhereforyourapplication.Ever
[originaltext]W:OK,I’vegotallthepaperworkhereforyourapplication.Ever
[originaltext]W:OK,I’vegotallthepaperworkhereforyourapplication.Ever
[originaltext]W:OK,I’vegotallthepaperworkhereforyourapplication.Ever
[originaltext]M:ItsaysherethatyougraduatedfromUniversityofPennsylvani
[originaltext]M:ItsaysherethatyougraduatedfromUniversityofPennsylvani
随机试题
Lookatthestatementsbelowandtheadviceoffourmarketanalystsabouta
Themainlightsourceofthefuturewillalmostsurelynotbeabulb.Itmightb
Birdsthatareliterallyhalf-asleep-withonebrainhemispherealertandthe
以下哪几项不能作为计算居住小区给水设计用水量的依据?()A.居住小区给水设计
下列关于土地登记中权属问题的描述,错误的是( )。A.我国只对集体土地所有权登
患儿,女,5个月。母乳喂养,腹泻1个月,大便3~6次/天,稀或糊状,便常规检查无
可辅助诊断小细胞肺癌的肿瘤标志物是A.CEAB.CA155C.NSED.AFPE
某公司准备扩充生产能力,该项目需要设备投资30000万元,预计使用寿命为5年,期
调查对象是需要调查的经济社会现象的个体,调查单位是构成需要调查的经济社会的总体。
在处方应付中,药师根据医师处方的要求,选用符合规格、标准的药物进行处方调配。根据
最新回复
(
0
)