首页
登录
职称英语
There can be few more depressing stories in the entire history of man’s expl
There can be few more depressing stories in the entire history of man’s expl
游客
2024-03-07
63
管理
问题
There can be few more depressing stories in the entire history of man’s exploitation of nature than the destruction of the unfortunate great whales. The whales have not only suffered untold cruelty but now face total extermination (灭绝). Already entire populations have been wiped out, and the only reason why no species has yet been finished off is due to the vastness and inaccessibility (难到达) of the oceans; a pocket or two somewhere has always managed to escape.
The basic rule of extinction is very simple: it occurs when a species mortality is continually greater than its recruitment. There are though, some very special additional factors in the case of whales.
Man does not actually have to kill the last whales of a species with his own hands, as it were, to cause its disappearance. Biological extinction will quickly follow the end of commercial whaling, should that end be due to a shortage of raw material, i.e. of whales. Whalers have long sought to defend their wretched trade by insisting that whales are automatically protected: as soon as they become rare, and therefore uneconomic to pursue, man will have no choice but to stop the hunting. That is a very nice theory, but it is the theory of an accountant and not of a biologist; only an accountant could apply commercial economics to complex biological systems. The reasons for its absurdity are many and varied. In the case of whaling it can be summed up in the following way.
When the stock has been reduced below a critical level, a natural, possibly unstoppable downward spiral begins because of three main factors. First, the animals lucky enough to survive the slaughter will be too scattered to locate one another owning to the vastness of the oceans. Secondly, whales being sociable animals probably need the stimulus of sizeable gatherings to induce reproductive behavior. It is quite likely that two individuals meeting through chance will not be compatible. (They can hardly be expected to be aware of their own rarity or to realize any need for adjusting their natural inclinations.) This is especially so with polygamous (一夫多妻的) species like the Sperm Whale. Thirdly, and perhaps most important in the long term, even allowing that the whales might still be able to band together in socially acceptable groups (thanks to their undeniably excellent communicative systems), there is a real danger that the whales’ gene pools would by then have sunk so low as to be biologically unviable. That is to say, the characteristics possessed by the original population would be whittled (削弱) down to those characters possessed by only the few remaining individuals. The result of such a biological disaster is inbreeding (近亲繁殖) , less ability to adapt to new conditions, and less individual variety. Three words can sum it up: protracted (长时间的) biological extinction. [br] What will happen if whale numbers drop to a certain degree?
选项
A、The number will bounce back at a certain point.
B、Whales begin to adapt to new living conditions.
C、The extinction of whales becomes unavoidable.
D、A biological disaster will come to the earth.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的drop和a certain degree定位到最后一段第一句。该句意为 “当种群被降到临界水平之下时……种群数量自然就会发生螺旋式下降,而且这或许是不可阻挡的。”由此可判断,这种无法停止的下降趋势会导致鲸鱼种群的消亡,故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3513239.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Hey,Mike!DidyouattendMr.Johnson’sseminarontheHistory
[originaltext]W:Hey,Mike!DidyouattendMr.Johnson’sseminarontheHistory
[originaltext]W:Hey,Mike!DidyouattendMr.Johnson’sseminarontheHistory
[originaltext]W:Hey,Mike!DidyouattendMr.Johnson’sseminarontheHistory
[originaltext]W:Hey,Tom!Iheardthatyouareauditingatthehistoryclass.
[originaltext]W:Hey,Tom!Iheardthatyouareauditingatthehistoryclass.
[originaltext]W:Hey,Tom!Iheardthatyouareauditingatthehistoryclass.
[originaltext]W:Hey,Tom!Iheardthatyouareauditingatthehistoryclass.
[originaltext]W:Hey,Tom!Iheardthatyouareauditingatthehistoryclass.
[originaltext]W:Hey,Tom!Iheardthatyouareauditingatthehistoryclass.
随机试题
ThedangerousideaClicktotheSixthCenturyBC.Hi
[originaltext]Howoftendoesthegirlhavethepianolesson?[/originaltext]A、Tw
[originaltext]Silenceisunnaturaltoman.Hebeginslifewithacryanden
PassageEight[br]Whatdoestheword"aggregate"inParagraphOneprobablymean
局麻药经静脉注入而产生麻醉者称静脉麻醉下列哪种药物注入后会引起血压升高,心率下降
股权投资基金募集机构应当向投资者揭示基金风险,以下应作为特殊风险事项向投资者进行
企业的( )集中反映了企业经济活动的效益,是衡量企业经营管理水平和经济效益的重
按Steiner头影测量法,我国汉族正常∠SNA的平均角度为A.79°±1。
下列选项中,属于建设工程物资需求计划编制依据的是()。A.市场供应信息 B.货
电缆上装设的标志牌,应注明的内容有( )。A、线路编号 B、电缆型号 C
最新回复
(
0
)