首页
登录
职称英语
Iris Rossner has seen eastern German customers weep for joy when they drive
Iris Rossner has seen eastern German customers weep for joy when they drive
游客
2024-03-05
55
管理
问题
Iris Rossner has seen eastern German customers weep for joy when they drive away in shiny, new Mercedes—Benz sedans. "They have tears in their eyes and keep saying how lucky they are," says Rossner, the Mercedes employee responsible for post-delivery celebrations. Rossner has also seen the French pop corks on bottles of champagne as their national flag was hoisted above a purchase and she has seen American business executives, Japanese tourists and Russian politicians travel thousands of miles to a Mercedes plant in southwestern Germany when a classic sedan with the trademark three-pointed star was about to roll off the assembly line and into their lives. Those were the good old days at Mercedes, an era that began during the economic miracle of the 1960s and ended in 1991. Times have changed. "Ten years ago, we had clear leadership in the market," says Mercedes spokesman Horst Krambeer, "But over this period, the market has changed drastically. We are now in a pitched battle. The Japanese are partly responsible, but Mercedes has had to learn the hard way that even German firms like BMW and Audi have made efforts to rise to our standards of technical proficiency."
Mercedes experienced one of its worst years ever in 1992. The auto maker’s worldwide car sales fell by 5 percent from the previous year, to a low of 527,500. Before the decline, in 1988, the company could sell close to 600,000 cars per year. In Germany alone, there were 30,000 fewer new Mercedes registrations last year than in 1991. As a result, production has plunged by almost 50,000 cars to 529, 400 last year, a level well beneath the company’s potential capacity of 650,000. Mercedes’s competitors have been catching up in the U.S., the world’s largest car market. In 1986, Mercedes sold 100,000 vehicles in America; by 1991, the number had declined to 39,000. Over the last two years, the struggling company has lost a slice of its U.S. market share to BMW, Toyota and Nissan. And BMW outsold Mercedes in America last year for the first time in its history. Meanwhile, just as Mercedes began making some headway in Japan, a notoriously difficult market, the Japanese economy fell on hard times and the company saw its sales decline by 13 percent in that country.
Revenues(收益) will hardly improve this year, and the time has come for getting down to business. At Mercedes, that means cutting payrolls, streamlining production and opening up to consumer needs. Revolutionary steps for a company that once considered itself beyond improvement.
选项
A、sale strategies
B、market monopoly
C、superior quality
D、past record
答案
D
解析
推导题。由文中第二段的描述中可知Mercedes在辉煌时期的情形,而第一段最后一句谈到这种“good old days at Mercedes”“ended in 1991”。作者描写这段时间的目的并非表明Mercedes的销售战略,在市场的垄断地位或是其产品的高质量,而是为了表明Mercedes公司曾经有过的辉煌,以与下面描述的Mercedes的滑坡与不景气形成鲜明对比。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3506838.html
相关试题推荐
[originaltext]JapanandGermanyhavetheworld’soldestpopulations,butne
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
TheU.S.andChinadon’tagreeonmuchthesedays.GermanyandFranceshare
随机试题
DothefollowingstatementsagreewiththeinformationgiveninReadingPassage
[originaltext]W:Themapshowsthatthisstreetgoesdowntown.M:Yes,butwhat
[originaltext]W:Oh,Simon,Iseeyouhavetoday’spaper.M:Yes,Ireadthepa
Onlythroughpainfulpractice,(你才能提高你的口头表述能力)____________.canyouimproveyoua
[originaltext]Anoldfriendfromabroad,whomIwasexpectingtostaywith,
某制药厂工人,在加入苯胺时,不慎污染衣服,经擦拭后继续工作。临下班时,出现头晕、
气胸患者闭式胸膜腔引流装置错误的是A:锁骨中线第2肋间插管 B:长玻璃管口在水
根据企业破产法律制度的规定,下列关于人民法院受理破产申请效力的表述中,正确的有(
直埋地脚螺栓( )应符合设计或规范要求。A.中心距 B.中心位置 C.标高
计算土围堰的堰顶高程,应考虑的因素包括( )。A、河道宽度 B、施工期水位
最新回复
(
0
)