首页
登录
职称英语
An opinion poll was conducted in the early 1990’s to ascertain the cultural atti
An opinion poll was conducted in the early 1990’s to ascertain the cultural atti
游客
2024-03-03
58
管理
问题
An opinion poll was conducted in the early 1990’s to ascertain the cultural attitudes of residents of five countries in Western Europe (Britain, France, Italy, Spain and Germany). One thousand people, forming a representative sample of the adult population, from each of the five participating countries were interviewed. The results of the poll suggest that though there is general agreement that culture can be defined as a distinct part of life, there are clear differences in the views of various European nations.
The poll assumed that literature, history, science, the arts, law, economics and so on would be regarded as significant components of culture by all participants but it set out to examine the areas which they deemed the most important forms of cultural expression. In addition, the poll required interviewees to indicate in a questionnaire the type of education they considered most appropriate for the modem world, the best channels of knowledge and the arts they most valued. The interviewees were also asked which European countries they found most attractive from a cultural point of view.
The results of the poll show interesting differences between the participating nations in terms of which components of culture they regard as most important forms of cultural expression. For the French and Italians, literature comes well at the top of the list. In contrast, mathematics is given priority by the British and economics/politics by the Germans. History occupies second place for the French, the Italians and Germans but is given very low priority by the British. For the Spanish these four areas are more or less equal, with mathematics having a slight edge.
It seems that members of each country in the survey have a common definition of culture but that definition varies from country to country. The variations tend to support the national stereotypes we have of one another. The French and Italians are literary peoples, the British scientific and the Germans practical and hard-working.
France has the distinction, according to the results of the poll, of being the country which provokes most interest from its British, Italian and German neighbors. Spanish interviewees indicated more interest in Italy than in France. The French also placed Italy first. Italy occupies second place for both the British and the Germans. It would seem, then, that the "literary" nations of France and Italy are more culturally exciting than the scientific British or the practical Germans!
The view of education in the five countries is particularly illuminating in view of the high cultural priority given to literature by both Italy and France because there is general agreement among the majority of the 5,000 interviewees that schooling should provide scientific and technical education rather than attempt to inculcate literary and artistic culture.
The residents of the five countries of the survey share the view that books are the best way of broadening knowledge. The French, Germans, and Italians identify radio and television as the second best means of improving knowledge but for the British and Spanish travel is in second place and conversation and discussion in third place.
The poll confirms that, though there are broad similarities among the nations surveyed, the British, French, Italians, Spanish and Germans do not share identical cultural preferences and classifications. There are, it would seem, specific national characteristics. [br] Which of the following is regarded as the best way of broadening knowledge by most people in this interview?
选项
A、Conversation.
B、Books.
C、Travel.
D、Radio and television.
答案
B
解析
细节题,这个题目所涉及的信息可以在文章的倒数第二段看到
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3500327.html
相关试题推荐
Thispassageismainlyaboutsomesocialandculturalchangesof1970sand1980s
Thispassageismainlyaboutsomesocialandculturalchangesof1970sand1980s
Thispassageismainlyaboutsomesocialandculturalchangesof1970sand1980s
Thispassageismainlyaboutsomesocialandculturalchangesof1970sand1980s
Thispassageismainlyaboutsomesocialandculturalchangesof1970sand1980s
SocialandCulturalChangesofAmericaAneconomi
【B1】[br]【B4】A、conductedB、constructedC、contributedD、confrontedA本题考查的是形似词辨析,
Culturaldifferencesinbusinessentertainingincludeissuessuchasperson
Magneticfieldisanearthphenomenonthat______.[br]InPeterOlson’sopinion
【B1】[br]【B16】A、culturalB、economicalC、socialD、economicD由于上一句中提到了poor(贫穷的),那
随机试题
LastSundayhemadeapromise______hewasfreehewouldtakemetoQingdao.A、if
AdrianandhiswifetravelledtotheGreekIslandsintheirEasterholidays.[br
"ItisdifficultnottohearinStandardEnglishalwaysthesoundofslaughte
张某和赵某长期一起赌博。某日两人在工地上发生争执,张某推了赵某一把,赵某倒地后,
SI制定义酶活性单位时,代号为:()A.pmol B.U/L C.
A.两点步行 B.三点步行 C.四点步行 D.交替拖地步行 E.同时拖地
男,42岁,因胰头癌行Whippie手术,术后第一天腹腔引流管中有50ml血液流
下列关于临终关怀的叙述错误的是A.临终关怀的主要对象为临终病人,特别是晚期肿瘤
采购与付款循环过程形成的文件按业务顺序依次为()。A.请购单、订购单、订货合同、
心理因素对躯体疾病影响机制的解释包括() A.认知系统的中介作用
最新回复
(
0
)