首页
登录
职称英语
Considered as a continuous body of fluid, the atmosphere is another kind of
Considered as a continuous body of fluid, the atmosphere is another kind of
游客
2024-02-28
63
管理
问题
Considered as a continuous body of fluid, the atmosphere is another kind of ocean. Yet, in view of the total amount of rain and snow on land areas in the course of the year, one of the most amazing water facts is the very small amount of water in the atmosphere at any given time. The volume of the lower seven miles of the atmosphere--the realm of weather events--is roughly four times the volumes of the world’s oceans. But the atmosphere contains little water. It is chiefly in the form of invisible vapor, some of which is carried over land by air currents. If all the vapor suddenly fell from the air onto the earth’s surface, it would form a layer only about one inch thick. A heavy rainstorm on a given area may use up only a small percentage of the water from the air mass that passes over. How, then, can some land areas receive more than 400 inches of rain per year? How can several inches of rain fall during a single storm in a few minutes of hours? The answer is that rain-yielding air masses are in motion, and as the driving air mass moves on, new moist air takes its place.
The basic source of most water vapor is the ocean. Evaporation, vapor transport, and rainfall make up the continuous movement of water from ocean to atmosphere, to land and back to the sea. Rivers return water to the sea. In an underground area of the cycle, flowing bodies of water discharge some water directly into rivers and some directly to the sea. [br] It can be inferred from the passage that______.
选项
A、the atmosphere has a lot of water when it circulates
B、the water in the atmosphere is purer than that in the world’s oceans
C、the amount of water in the atmosphere is greater than that in the oceans of the world
D、the small ’amount of water in the atmosphere plays an important part in the rainfall on the earth
答案
D
解析
该题是推断题。根据文章第一段的“But the atmosphere contains little water.”可以排除选项A和C,全文没有提及降雨的纯度及其与海水的纯度对比,故排除选项B;从文章第一段的最后五行可以判断,该部分信息解释了由于大气团的移动,可以在某些时候、某些地区下大暴雨,所以大气中少量的水分对地球的降雨起了重要作用。故选D)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3490971.html
相关试题推荐
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotsepa
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotsepa
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotsepa
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotsepa
[originaltext]Inearliesttimes,menconsideredlightningtobeoneoftheg
Technologyisanothergreatforceforchange.Inpart,technologyhascausedthe
Technologyisanothergreatforceforchange.Inpart,technologyhascausedthe
Technologyisanothergreatforceforchange.Inpart,technologyhascausedthe
Technologyisanothergreatforceforchange.Inpart,technologyhascausedthe
Technologyisanothergreatforceforchange.Inpart,technologyhascausedthe
随机试题
Whywouldanywomaninherfightmindchoosetowalkontheballsofherfee
Therearesignificant______(different)betweenlivinginthedowntownareasand
[originaltext]Tofinishtoday’sprogram,IwanttotellyouabouttheWater
下列哪一项的工资结构比较适用于各工作之间的责、权、利明确的企业?()A.以绩效
[已过时]下列地漏设置,哪种做法是正确的?( )A.普通住宅可采用多通道地漏
外阴上皮内瘤变最有可能的病因为A.人乳头瘤病毒(HPV)16型感染 B.外阴性
研究证明,吸烟所产生烟雾中的主要成分丙烯醛,是眼睛健康的“慢性杀手”,而橄榄油提
患有不治之症且瀕临死亡而又极度痛苦的病人,医生停止采用人工干预方式抢救而缩短病人
男性,36岁,腹部胀大,下肢水肿半年,加重1个月,近1周尿少,查体:颈静脉无怒张
35岁前心脏性猝死的主要原因是( )。A.心肌病 B.心脏瓣膜病 C.心包
最新回复
(
0
)