首页
登录
职称英语
Living in a second culture can be like riding on a roller coaster. Sometimes
Living in a second culture can be like riding on a roller coaster. Sometimes
游客
2024-02-27
58
管理
问题
Living in a second culture can be like riding on a roller coaster. Sometimes foreign visitors are elated; sometimes they are depressed. First there is the combination of enthusiasm and excitement that is felt while travelling. New foods and aromas, different faces, foreign language, and interesting customs all fascinate the traveller. A foreign visitor usually has high expectations and is eager to become familiar with a new culture.
Of course, international travellers may have difficulties in understanding the adjustment problems that trouble them. Many people do not recognize that the problems, feelings, and mood changes that are related to living in a second culture are not unique. It is common for international visitors or immigrants to vacillate(摇摆) between loving and hating a new country. The newness and strangeness of a foreign cul ture are bound to affect a traveller’s emotions.’
"Culture shock" occurs as a result of total immersion(沉浸) in a new culture. It happens to "peo ple who have been suddenly transplanted abroad". Newcomers may be anxious because they do not speak the language, know the customs, or understand people’s behavior in daily life. The visitor finds that "yes" may not always mean "yes", or that statements that appear to be serious are really intended as jokes. The notion of "culture shock" helps explain feelings of bewilderment and disorientation (不辨方向 ).Language problems do not account for all the frustrations(挫折) that people feel. When one is deprived of everything that was once familiar, such as understanding a transportation system, knowing how to register for university classes, or knowing bow to make friends, difficulties in coping with new society may arise. [br] According to the passage, culture shock most likely happens to ______.
选项
A、a one-month visitor to a foreign country.
B、a person who settles in a new country
C、a one-year visiting scholar
D、parents who visit their daughter in the USA
答案
B
解析
文章最后一段的第1句和第2句是解题的关键所在。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3486992.html
相关试题推荐
IntheWest,theemphasisisonwhatamanorwomandoesforaliving.Here
IntheWest,theemphasisisonwhatamanorwomandoesforaliving.Here
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
With950millionpeople,IndiarankssecondtoChinaamongthemostpopulous
随机试题
[originaltext]M:Whatarethreetypesofbankdepositsexactly?W:Theyaresig
Lookatthestatementsbelowandthearticleaboutmeetingsontheopposite
Languageisamarvelousthing.Everylanguage【S1】______ofalimitednumber
[originaltext]WhenMattySallinwasworkingonadegreeinartandtechnolo
33岁孕妇,GP,孕34周,体重89kg,确诊为妊娠合并糖尿病,经饮食控制后血糖
某债券的面值为1000元,票面利率为5%,剩余期限为10年,每年付息一次,同类债
构架爬梯安全防护设施应()。规范、齐全$;$合格、齐全$;
2020年11月份,社会消费品零售总额39514亿元,同比增长5.0%,增速同比
债券市场的功能包括()。A.是资源有效配置的重要渠道 B.实现了价格发现功能
某综合楼工程由A企业总承包,其中消防工程由B企业分包。B企业于自检合格后,于20
最新回复
(
0
)