首页
登录
职称英语
The single business of Henry Thoreau, during forty odd years of eager activi
The single business of Henry Thoreau, during forty odd years of eager activi
游客
2024-02-24
62
管理
问题
The single business of Henry Thoreau, during forty odd years of eager activity, was to discover economy calculated to provide a satisfying life. His one concern, that gave to his long enjoyable walk in Concord fields a value of high adventure, .was to explore the true meaning of wealth.
As he understood the problems of economics, there were three possible solutions open to him: to exploit himself, to exploit his fellows, or to reduce the problem to its lowest level. The first was quite impossible -- to imprison himself in a dull work when the morning called to great adventure. To exploit one’s fellows seemed to Thorean’s sensitive social conscience an even greater disloyalty.
Freedom with being away from pleasant things, seemed to him better than serfdom(农奴境遇) with material well-being, and he was content to move to Walden Pond and to set about the high business of living, "to front only the essential facts of life and to see what it had taught". He did not sup port that other men should build cabins and live isolated. He had no wish to say concerning the best mood of living -- each must settle that for himself. But that a satisfying life should be lived, he was very concerned.
The story of his liberation from the lower economics is the one romance of his life, and Walden is his great book. It is a book in praise of life rather than of Nature, a record of calculating economics that studied saving in order to spend more largely. But it is a book of social criticism as well, in spite of its explicit denim of such a purpose. In considering the true nature of economy he concluded that the cost of a thing is the amount of life which is required in exchange for it, immediately or in the long run. In Walden, Thoreau elaborated the text:" The only wealth is life." [br] According to Thoreau, the wealth of an individual is measured by ______.
选项
A、his social standing
B、the experience he gains
C、the amounts he saves
D、the money he makes
答案
A
解析
此题问及在Thoreau看来,个人财富是由什么衡量的。文章第一段中提到The single business of Henry Thoreau...was to discover economy calculated to provide a satisfying life.(Henry Thoreau一生的目的就是去发现经过计算提供满意生活的经济。)文章最后一句话The only wealth is life.(惟一的财富就是生活。)两者共同说明Thoreau认为财富的衡量标准就是生活的满意程度,B)获得生活经验最为接近这个意思。第二段中To exploit one’s fellows seemed to Thorean’s sensitive social conscience an even greater disloyalty.(去剥削别人对Thoreau敏感的社会意识来说更为不道德。)所以Thoreau并不主张剥削他人,也就不可能认为个人财富是由A)“社会地位”来决定的;从最后一段对Walden一书的介绍中,说其是a record of calculating economics that studied saving in order to spend more largely(为了花更多的钱而研究储蓄,计算经济的记录),也可以得出Thoreau不会认为C)“储蓄”是决定个人财富的标准;在最后一段中,the cost of a thing is the amount of life which is required in exchange for it,immediately or in the long run(一件事情的成本就是用来换取其即刻或长期的生命数量)可以看出Thoreau并不认为 D)“所赚的钱”决定个人财富。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3479536.html
相关试题推荐
Thereislittlechanceofourcomingtobusinessonaccountof___________(我们的差价过
The【B1】______profession,or"showbusiness",attractsmanyyoungpeople.【B2】
The【B1】______profession,or"showbusiness",attractsmanyyoungpeople.【B2】
The【B1】______profession,or"showbusiness",attractsmanyyoungpeople.【B2】
The【B1】______profession,or"showbusiness",attractsmanyyoungpeople.【B2】
The【B1】______profession,or"showbusiness",attractsmanyyoungpeople.【B2】
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.
随机试题
Asweknow,physics______thescienceofenergy.A、wasB、wereC、isD、areC一些词尽管是以-
Attitudesaboutexpressingangervaryfromculturetoculture.Insomecultur
TherearetwomajorpartiesinBritaintoday,theConservativePartyandthe
项目经理小杨把编号为1401的工作包分配给张工负责实施,要求他必须:
某加工玉米淀粉的生产企业,在对振动筛进行清理过程中,发生了淀粉粉尘爆炸事故,造成
某高程测量,己知A点高程为HA,欲测得B点高程HB,安置水准仪于A、B之间,后视
患者女,28岁。产后哺乳期2个月,因右侧乳痈行切开引流术2周,术后乳汁从疮口溢出
下列城市中,最早把城市设计列入地方城市规划条例的是( )A.北京 B.上海
感觉减退多见于()。(2008-05)A:抑郁状态 B:感染后虚弱状态 C:
甲为17周岁,以自己的劳动收入为主要生活来源的未成年人,关于甲实施民事法律行
最新回复
(
0
)