首页
登录
职称英语
Is it possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient in
Is it possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient in
游客
2024-02-24
29
管理
问题
Is it possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient institution which has existed for at least six thousand years. It was ’always bad and usually foolish, but in the past the human race managed to live with it. Modem ingenuity has changed this. Either Man will abolish war, or war will abolish Man. For the present, it is nuclear weapons that cause the most serious danger, but bacteriological (细菌学的) or chemical weapons may, before long, offer an even greater threat. If we succeed in abolishing nuclear weapons, our work will not be done. It will never be done until we have succeeded in abolishing war. To do this, we need to persuade mankind to look upon international questions in a new way, not as contests of force, in which the victory goes to the side which is most skillful in killing people, but by arbitration in accordance with agreed principles of law. It is not easy to change very old mental habits, but this is what must be attempted.
There are those who say that the adoption of this or that ideology would prevent war. I believe this to be a big error. All ideologies are based upon dogmatic(教条的) statements which are, at best, doubtful, and at worst, totally false. Their adherents believe in them so fanatically(狂热的) that they are willing to go to war in support of them.
The movement of world opinion during the past few years has been very largely such as we can welcome. It has become a commonplace that nuclear war must be avoided. Of course very difficult problems remain in the world, but the spirit in which they are being approached is a better one than it was some years ago. It has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die, that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory. It has begun to be understood that the important conflict nowadays is not between different countries, but between Man and the atom bomb. [br] According to the passage, the writer thinks that______.
选项
A、war is the only way to solve international disputes
B、war will be, less dangerous because, of the improvement of weapons
C、war must be abolished if man wants to survive
D、it is impossible for people to live without war
答案
C
解析
观点态度题。纵观全文内容,如首段指出“Either Man will abolish war,or war will abolish Man.”,“It will never be done until we have succeeded in abolishing war.”以及最后一段中提到的“It has become a commonplace that nuclear war must be avoided.”等,从这些我们不难得出作者的观点:人类要想活下去,必须废除战争。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3479487.html
相关试题推荐
[originaltext]Inancienttimes,manypeoplebelievedtileearthwasaflat
[originaltext]Inancienttimes,manypeoplebelievedtileearthwasaflat
MakeaMummyTombIntroductionAncientEgyptiansbe
MakeaMummyTombIntroductionAncientEgyptiansbe
MakeaMummyTombIntroductionAncientEgyptiansbe
MakeaMummyTombIntroductionAncientEgyptiansbe
MakeaMummyTombIntroductionAncientEgyptiansbe
Ifyouaskotherstoworkeveryweekendwithoutpay,youare______(对他们期望的太多了).ex
[originaltext]M:Iwanttohaveaprivateroomassoonaspossible.Also,pleas
[originaltext]M:Iwanttohaveaprivateroomassoonaspossible.Also,pleas
随机试题
ThereisagreatconcerninEuropeandNorthAmericaaboutdecliningstandard
Wearepleasedtolearnthatthatproblem(solve)______atyesterday’smeeting.
Theauthorthinkssleepisafunnythingasitisnecessaryforhumanlife.[br]
[originaltext]M:Hi,Sarah.What’sup?W:Oh,hi,Ijustgotoutofahistoryc
A.小叶中央静脉周围纤维化形成 B.汇管区、界板、实质的炎症,淋巴细胞和浆细胞
国内商业银行A银行为中国进出口银行代理了资金结算业务,对A银行来说,该项业务称为
一类精神药品处方的右上角标明的文字为A.精B.一精C.精一D.精神E.精神一
关于新生儿颅内出血的辅助检查,下列哪项说法是错误的A.CT可提供出血部位和范围
并联电容器外熔断器的额定电流应不小于电容器额定电流的1.43倍选择,并不宜大于额
某医疗机构药师为患有多动症的8岁男孩调剂盐酸哌醋甲酯片的处方。该处方不得超过A.
最新回复
(
0
)