首页
登录
职称英语
Zoos are under a lot of pressure these days to justify their existence. In t
Zoos are under a lot of pressure these days to justify their existence. In t
游客
2024-02-24
64
管理
问题
Zoos are under a lot of pressure these days to justify their existence. In the past, collections of animals were assembled largely to entertain the public or to satisfy a private desire. There was often little understanding of the animal’s biological or behavioral needs, and even less perception of a responsibility to justify the collection in terms of science, conservation or popular education. For responsible zoos, this has changed dramatically.
By acting as a reservoir for species, zoos can act as a safety device in case the species become extinct in nature. Zoos can also provide the animals necessary to reintroduce species extinct in the wild once the threats to their survival have been controlled. A second important function of any good zoo must be the education of the visitor. Regardless of the scientific expertise (专长) of the individual, he or she can expect to learn something every time he walks through the zoo gate.
For many people, especially those living in towns, this is the closest they will come to see wild animals. Even with the high quality of the current wildlife films, there is no replacement for seeing the real thing. One must appreciate that for many people an animal simply isn’t real if they only see it on a television screen. Zoos provide an opportunity to make the emotional and rational commitment essential to the future of conservation.
Finally, it should be appreciated that zoos provide a unique opportunity for research, the results of which may be crucial to the survival of species.
Apart from the debate over whether zoos perform a valuable role in society, they are often attacked on animal welfare grounds -- that they are little more than prisons, exploiting their inhabitants for commercial purposes. Unfortunately there is a tendency to tar (玷污) all zoos with the same brush, regardless of fundamental differences in their philosophy, the quality of care given to their animals, and their contribution to science and conservation.
Nobody is arguing that zoos are perfect or that they are a substitute for the wild. But it is important to place them -- the responsible, good zoos -- in the overall context of conservation, and to recognize that they and the staff they support have a valuable role to play in the future. [br] What important respect was ignored in collecting animals in the past?
选项
A、Zoos provided inadequate entertainment for people.
B、Zoos were not aware of a responsibility to prove their collections right in regard to its importance for science, conservation and popular education.
C、Zoos paid so much attention to the benefit their collections brought that they ignored the needs of animals.
D、Zoos didn’t bring their commercial potentialities into full play.
答案
B
解析
该题问人们在过去忽视了哪个重要方面。该题既是一道作者观点题,也是细节题。根据问题中in the past的提示,我们可以知道答题直接依据在第一段第2、3句话,特别是第3句“(In the past) There was often little understanding of the animal’s biological or behavioral needs,and even less perception of a responsibility to justify the collection in terms of science,conservation or popular education.For responsible zoos,this has changed dramatically” (在过去,人们很少考虑到动物的生理和行为需要,更没有看到自己有责任来澄清动物园在科学、动物保护和大众教育方面所发挥的作用)。作者的意思是说,人们既要看到动物园较少考虑到动物的需求,也不能忽视动物园在科研、物种保护和科普教育所发挥的作用。由此,我们可以看出作者说话的侧重点在后一点,认为“人们忽视了动物园的作用”。故,我们可以确定正确答案为[B]Zoos were not aware of a responsibility to prove their collections right in regard to its importance for science,conservation and popular education.(动物园没有意识到自己有责任来证明自己在科学动物保护和大众教育等方面所起的重要作用)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3478121.html
相关试题推荐
Weneednotonlytobeundervariousexternalpressures,______(也要面对内心的困惑).butal
Students’pressuresometimescomesfromtheirparents.Mostparentsarewell
Students’pressuresometimescomesfromtheirparents.Mostparentsarewell
Students’pressuresometimescomesfromtheirparents.Mostparentsarewell
Students’pressuresometimescomesfromtheirparents.Mostparentsarewell
Students’pressuresometimescomesfromtheirparents.Mostparentsarewell
Zoosareunderalotofpressurethesedaystojustifytheirexistence.Int
Atmosphericpressurecansupportacolumnofwaterupto10metershigh.But
Atmosphericpressurecansupportacolumnofwaterupto10metershigh.But
Atmosphericpressurecansupportacolumnofwaterupto10metershigh.But
随机试题
()传统医药()龙舟节[br]()埃及金字塔()旅行社N、D
Taxidriversoftenremindpassengersto______theirbelongingswhentheyleave
某建设项目第1年年初一次性投资680万元,基准收益率为10%,基准投资回收期为6
对于单颌全口义齿人工牙的排列,应着重考虑义齿的()A.超 B.覆
局部麻醉药有如下基本骨架,其构效关系描述不正确的是A.(Ⅲ)是亲水部分B.(Ⅲ)
(2022上半年真题)李某强迫未成年学生扮残疾人在地铁乞讨,对于李某应当由(
根据知识本身的存在形式和复杂程度,知识学习可以分为符号学习、概念学习和()。
共用题干 一般资料:求助者,男性,25岁,未婚,饭店服务员。求助者自述:因感情
图示对称三相电路中,相电压是200V,,功率表W1的读数为( )。
关于基坑监测技术中说法错误的是()。A.基坑工程施工前,应由施工方委托具备相
最新回复
(
0
)