首页
登录
职称英语
[originaltext] In 1963 the leader of the Labor Party made a speech explainin
[originaltext] In 1963 the leader of the Labor Party made a speech explainin
游客
2024-02-22
71
管理
问题
In 1963 the leader of the Labor Party made a speech explaining plans for a "university of the air"-- an educational system which would make use of television, radio and correspondence courses. Many people laughed at the idea, but it became part of the Labor Party’s program to give educational opportunity to people who had not had a chance to receive further education.
By 1969 plans were well advanced and by August 1970 the Open University, as it is now called, had received 400 000 applications. Only 25 000 could be accepted for the four "foundation" courses offered: social sciences, arts, science and mathematics. Unsuccessful candidates were told to apply again the following year, when a foundation course in technology would also be offered.
The first teaching programs appeared on the air and screen in January 1971, with clerks, farm workers, housewives, teachers, policemen and many others as students. Correspondence units had been carefully prepared and science students were given devices for a small home laboratory. Study centers have been set up all over the country so that students can attend once a week, and once a year they will spend a week at one of the university’s summer schools.
It has been nearly 40 years since the Open University started to offer courses. Now it is a very important part of the British educational system. Not only does it offer foundation courses like those mentioned above, it also carries out very advanced scientific researches, some of which will lead to Master’s or PH. D Degrees.
32. How did people in the 1960’s like the idea of establishing a "university of the air"?
33.Which course was one of the four "foundation" courses offered in the Open University?
34.When did the first teaching programs appear on the air and screen?
35.What’s the current situation with the Open University?
选项
A、Many thought it was ridiculous.
B、Some expected it to replace traditional ones.
C、Most regarded it as a convenient educational channel.
D、No one took it very seriously.
答案
A
解析
细节题。本文介绍英国开放大学的创办历史及影响。根据选项可以预测问题是人们对某事的看法/态度。文章首句提出了建立a "university of the air"的想法,第二句就说Many people laughed at the idea,即A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3473024.html
相关试题推荐
[originaltext]Whenpeoplesucceed,itisbecauseofhardwork,butluckhas
[originaltext]Whenpeoplesucceed,itisbecauseofhardwork,butluckhas
[originaltext]Sportisnotonlyphysicallychallenging,butitcanalsobe
[originaltext]Sportisnotonlyphysicallychallenging,butitcanalsobe
[originaltext]W:Okay,Mr.Taylor,let’sgoaheadandbegin.Firstofall,tell
[originaltext]W:Okay,Mr.Taylor,let’sgoaheadandbegin.Firstofall,tell
[originaltext]W:Okay,Mr.Taylor,let’sgoaheadandbegin.Firstofall,tell
[originaltext]M:Susan,couldyoudomeafavor?W:Whatisit,John?Youwill
[originaltext]Researchingfriendship,psychologistLillianRubinspenttwoy
[originaltext]Researchingfriendship,psychologistLillianRubinspenttwoy
随机试题
Somewouldconsidersuchspeechaninfringementofgoodmarinerswhereasothers
PepysandhiswifehadaskedsomefriendstodinneronSunday,September2nd,
PassageThree(1)NOTsincetheeraofimperialRomehasthe"thumbs-up
Themost______technologicalsuccessinthetwentiethcenturyisprobablythec
Despitewhatyoumightthinkfromitsname,theMuseumofAfghanCivilizatio
当DW=4时,说明()。A.不存在序列相关 B.不能判断是否存在一阶自相关
护士需在洗手后再消毒的情况是A.离开普通病房前 B.脱无菌手套后 C.为糖尿
高温环境劳动的工人,为预防其中暑宜饮A、含盐饮料 B、含咖啡饮料 C、含糖饮
考古学研究要充分结合文献记载,在历史时代考古学的研究中尤其如此。中国古代文献__
根据《民法典》的规定,下列哪些自然人属于完全民事行为能力人?( )A.30周岁
最新回复
(
0
)