首页
登录
职称英语
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults stil
游客
2024-02-21
57
管理
问题
A The Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.
Around 55 per cent of people aged 18-34 in Spain still sleep in their parents’ homes, says the latest report from the country’s state-run Institute of Youth.
To coax (persuade gently or gradually) young people from their homes, the institute started a "Youth Emancipation (解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.
Economists blame young people’s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.
Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists. Family ties in south Europe — Italy, Portugal and Greece — are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key for Understanding".
"In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.
In Spain — especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.
Parents’ tolerance is another factor. Spanish parents accept late-night partying and are wary of setting bedtime rules.
"A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he’ll put up a fight and call the father a fascist (a fascist is someone who does not allow any opposition)," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos III University in Madrid.
Mothers’ willingness to do children’s household chores (杂务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60-year-old in Madrid, has three children in their 20s. The eldest, 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good. "His mum does the wash and cooks for him; in the end, he lives well," Masso said. [br] "wary of (Line 2, Para. 8) could be best replaced by______.
选项
A、tired of
B、afraid of
C、cautious about
D、worried about
答案
C
解析
wary of出现在第八段第二句。该句提到,西班牙的父母们容许孩子夜间聚会,并且对规定就寝时间“wary of”。结合下段提到的“孩子想什么时候回家就什么时候回家。如果父母抱怨,孩子就会反抗,说父亲是法西斯”可推断出,wary of在文中应是“谨慎的,小心翼翼的”的意思,C)“对……十分小心”与此相近,故为答案。A)“厌倦”、B)“害怕”、D)“担忧”均与文中父母的心态不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3469955.html
相关试题推荐
Likeaneedleclimbingupabathroomscale,thenumberkeepsrising.In1991
Likeaneedleclimbingupabathroomscale,thenumberkeepsrising.In1991
Likeaneedleclimbingupabathroomscale,thenumberkeepsrising.In1991
Incitieswithrentcontrol,thecitygovernmentsetsthemaximumrentthat
Incitieswithrentcontrol,thecitygovernmentsetsthemaximumrentthat
Largeanimalsthatliveinthedeserthaveevolvedanumberofadaptationsf
Largeanimalsthatliveinthedeserthaveevolvedanumberofadaptationsf
[originaltext]M:Judywasworriedabouthergrades.W:Butshe’sgettingA’san
[originaltext]M:Judywasworriedabouthergrades.W:Butshe’sgettingA’san
[originaltext]M:Judywasworriedabouthergrades.W:Butshe’sgettingA’san
随机试题
Completethetablebelow.WriteNOMORETHANTHREEWORDSAND/ORANUMBERforeac
Mostearthquakesoccurwithintheupper15milesoftheearth’ssurface.But
MatthewArnoldisthewriterofA、DoverBeach.B、MylastDuchess.C、Break,Break,
[audioFiles]audio_eusm_j77_001(20082)[/audioFiles]A、Hisflightarrivedlate.B、
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffor
A.肾B.肺C.脾D.心E.肝被称为"气之根"的脏是
沟通需要反馈,其反馈机制是A.提问B.使用附加语C.澄清D.倾听E.重复
抗日民主根据地是认真贯彻和实现中国共产党全面抗战路线、坚持抗战和争取胜利的坚强阵
()包括轮胎起重机、履带起重机、集装箱正面吊运起重机、铁路起重机,采用充气
ACEI的作用机制不包括A.减少血液缓激肽水平 B.减少血液血管紧张素Ⅱ水平
最新回复
(
0
)