首页
登录
职称英语
[originaltext] The average family spends about one sixth of its income on fo
[originaltext] The average family spends about one sixth of its income on fo
游客
2024-02-19
57
管理
问题
The average family spends about one sixth of its income on food. Because food is expensive, it is important to spend money wisely when you shop. A careful shopper can prepare nutritious and delicious meals inexpensively. Here are some hints to help you shop better. Buy only the food that you need. There are several ways to avoid buying extra food. First, make a shopping list before you go to the store. Then, when you are at the store, follow your list carefully. Furthermore, do not go shopping if you are hungry. When you are hungry, food looks very delicious and you want to buy more than you need. Finally, go shopping alone if you can. If you shop with young children, they often ask you to buy them unnecessary food like candy. When you have a selection, choose the least expensive brand of a product. There are three points to remember when you buy a can of tomatoes, for example. First, look at the advertisements in the newspaper to see if your supermarket is having a “special” on canned tomatoes. In addition, when you are in the store, you should check the price per pound of tomatoes. Sometimes you save money if you buy the larger size can; sometimes, however, you don’t. Third, remember that a grade A product or a more expensive product is not necessarily more healthful than a grade B or less expensive product. Grade A tomatoes may look better, but all canned tomatoes have the same nutrients.
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. What is this passage mainly about?
31. Which of the following is NOT mentioned as a hint to help you shop better?
32. Why does the speaker advise you to read the advertisements in the newspaper before shopping?
选项
A、Make a shopping list before going to the store.
B、Don’t go shopping when hungry.
C、Buy the food in larger size can save money.
D、Don’t go shopping with kids.
答案
C
解析
细节题。浏览选项可知,选项叙述的内容各不相同,需根据细节判断。原文中提到许多理智购物的方法,比如去商场前列购物清单,饿着肚子的时候不去购物,尽量独自购物而不要带着孩子。而在提到购买大号的罐装产品时则说sometimes you save money if you buy the larger size can;sometimes,however,you don’t,说明购买大号装并不一定能省钱,故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3465560.html
相关试题推荐
[originaltext]LastsummerIvisitedMexicoCitytoseetheancientartinm
[originaltext]Thewaterclockwasanancientdock.Itcouldbeusedondand
[originaltext]Thewaterclockwasanancientdock.Itcouldbeusedondand
[originaltext]Thewaterclockwasanancientdock.Itcouldbeusedondand
[originaltext](M=Michael;W=Jane)M:Hi!IsawyouyesterdaywithJoh
[originaltext](M=Michael;W=Jane)M:Hi!IsawyouyesterdaywithJoh
[originaltext]W:John,I’mreallyhungry!M:Justgetanythingyouwant,it’
[originaltext]M:Yoursonseemstohavemademuchprogressinplayingthepiano
[originaltext]M:Yoursonseemstohavemademuchprogressinplayingthepiano
[originaltext]M:Yoursonseemstohavemademuchprogressinplayingthepiano
随机试题
[originaltext]InanunannouncedmeetingwiththeIsraeliprimeminister,Jor
[originaltext]M:(8)WhenIsayIliveinSweden,peoplealwayswanttoknowab
下列与行波波速有关的是()。A.导线周围媒质的性质 B.导线半径 C.
以下药物中,不属于抗胆碱能扩瞳药的是A.新福林 B.托吡卡胺 C.东莨菪碱
从气体交换的角度分析,为什么深而慢的呼吸比浅而快的呼吸效果好。
下列可以引起全身淋巴结肿大的疾病是A、丹毒 B、转移癌 C、再生障碍性贫血
基金销售机构中需要取得基金销售业务资格的人员是( )。A.专业基金销售机构的人
A.阻断外周H受体B.阻断外周H受体C.阻断中枢H受体D.中枢抗胆碱作用E.奎尼
商业信用是企业短期资金的重要来源,其主要形式包括()。A.应付账款 B.预付
下列关于架设吊线说法错误的是()。A.按先下后上、先易后难的原则确定吊线的方位,
最新回复
(
0
)