首页
登录
职称英语
Young people in the early 1980s are taking on a set of attitudes and values
Young people in the early 1980s are taking on a set of attitudes and values
游客
2024-02-17
57
管理
问题
Young people in the early 1980s are taking on a set of attitudes and values remarkably different from those of the stormy ’60s and ’70s. Instead of anti-establishment outbursts, today’s younger generation have turned more thoughtful and more serious. There is heightened concern for the future of the country and a yearning for the traditions and support systems that gave comfort in the past. Many young men and women of high-school and college age are having second thoughts about the "new morality" and condemn what a soaring divorce rate has done to families. They speak openly of gaining strength from religion. Patriotism, too, seems to be making a modest comeback.
One change in the early 1980s is a questioning of the permissive moral climate of recent years. More young people, while hesitant to preach or to condemn their peers, cite the destructive effects of the drugs and alocohol that are so widely available in the schools. It is peer pressure that pushes teenagers into drugs, but now the habit often is dropped after high school, according to Debbie Bishop, a 22yearold secretary. James Elrod, a college junior in Kentucky, also reports that use of marijuana on campus has lessened. A Cornell University law student reflects the views of many with the comment: "I think that drug abuse is harmful to your own health and those around you." But he adds:" Drinking is fine only as long as it’s not done to excess."
With the added pressures of a more uncertain world, most young people stress the importance of a healthy family life. Yet, as they look at the family’s breakup that has taken place in the past decade, they concede that the challenge for many is to make the best of one-parent families. "The American family is evolving and changing, "according to Nina Mule, "Women are going out into the world and having careers. They’re becoming more independent instead of being the burden of the family. "" But a great need remains for a family structure," says Nina, who still lives with her parents, "because people have to be able to survive emotionally." In Atlanta, 18-year-old Liss Jeiner feels strongly about what’s happened to the family. "People have realized that the family has disintegrated," she says, "But today’s family—particularly the black family—is trying to pull itself together and become the strong unit as it once was." A similar view is expressed by a senior at Brigham Young University :" A happy family means everything to me. I read a lot about how the American family is falling apart. But I see lots of strong families around me, and that makes me very optimistic." [br] Which of the following statements is true?
选项
A、Families break up because women are becoming more independent.
B、People have realized that the family has disintegrated and they just passively let it go.
C、The moral climate of ’60s and ’70s is very optimistic while that of ’80s is permissive.
D、Marijuana, according to the context, is a kind of drugs.
答案
D
解析
根据第三段,在过去十年中很多家庭破裂,但社会在进步,妇女开始外出工作,变得独立,但仍然非常需要家的存在,因为人们必须把家作为情感的依托。人们承认家庭已经破裂,但正极力去使家庭变得更稳固,故A项和B项不对。根据第二段第1句,80年代的人们开始对近年来那种随意、放纵的道德风气提出质疑,故C项也是错误的。根据第二段的后半部分,主要围绕毒品的问题,青年人现在开始改掉吸毒这个毛病,校园中大麻的用量已减少,根据上下文可知D项是正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3457773.html
相关试题推荐
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.But
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.But
Inatimeofsocialreform,people’sstateofmindtends______(与社会的迅速变化保持同步)tok
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesand
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesand
随机试题
"We’renotbringinginmillionsofdollars,"saysadirectorofdevelopment."Bu
[originaltext]MostschoolsintheUnitedStatesreceivemoneyfromfederal
下列疾病中,可导致摄取碘减少,基础代谢率降低的是A.突眼性甲状腺肿 B.桥本甲
新生儿生后24小时内出现黄疸,应首先考虑的诊断是A.败血症 B.新生儿肝炎
下列关于证券公司开展融资融券业务的说法错误的是()。 ①证券公司开展融资融券
急性肾小球肾炎属于下列哪种性质的疾病A.感染后免疫反应性疾病 B.病毒直接感染
检验手册基本上由()组成。 A.检验标准和技术规范B.程序性和技术性两方面
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
申请期货公司独立董事的任职资格,应当具备下列条件( )。A.具有从事期货、证券等
可接受危险度A.当接触某种化学物质人群发生某种损害的频率高于非接触人群,那么,这
最新回复
(
0
)