首页
登录
职称英语
[originaltext] You can tell the age of a tree by counting its rings but thes
[originaltext] You can tell the age of a tree by counting its rings but thes
游客
2024-02-09
73
管理
问题
You can tell the age of a tree by counting its rings but these records of trees’ life really say a lot more. Scientists are using tree rings to learn what’s being happening on the sun’s surface for the last ten thousand years. Each ring represents a year of growth. As the tree grows, it adds a layer to its trunk taking up chemical elements from the air. By looking up the elements in the rings for a given year, scientists can tell what elements were in the air that year. Doctors Stevenson is analyzing one element — carbon-14 in ring from both living and dead trees. Some of the rings go back almost ten thousand years to the end of the Ice Age. When Stevenson followed the carbon-14 trail back in time, he found carbon-14 levels change with the intensity of solar burning. You see the sun has cycles. Sometimes it burns fiercely and other times it’s relatively calm. During the sun’s violent periods, it throws off charged particles in fast moving strings called solar winds. The particles interfere with the formation of carbon-14 on earth. When there’s more solar wind activity, less carbon-14 is produced. Ten thousand years of tree rings show that the carbon-14 level rises and falls about every 420 years. The scientists concluded that the solar wind activity must follow the same cycle.
Questions 20 to 22 are based on the passage you have just heard.
20. What do the scientists want to learn by using tree rings according to the passage?
21. What affects the amount of carbon-14 on earth?
22. What do we learn from the passage about the solar wind activity?
选项
A、The lifecycle of trees.
B、The number of trees.
C、The intensity of solar burning.
D、The quality of air.
答案
C
解析
细节题。根据短文里提到太阳燃烧得越热烈,太阳风的活动就越频繁,碳14的数量就产生得越少。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3434250.html
相关试题推荐
[originaltext]Americanofficialshavesuspendedallfishinginpartsofthe
[originaltext]Americanofficialshavesuspendedallfishinginpartsofthe
[originaltext]Americanofficialshavesuspendedallfishinginpartsofthe
[originaltext]Isittruethatyouwillfeelveryexcitedandhappywhenyou
[originaltext]M:So,canyouthinkofapersonthatyouadmiremost?W:Well,I
[originaltext]M:So,canyouthinkofapersonthatyouadmiremost?W:Well,I
[originaltext]M:So,canyouthinkofapersonthatyouadmiremost?W:Well,I
[originaltext]W:John,youlookterrific.Areyouworkingoutrecently?Yousur
[originaltext]W:John,youlookterrific.Areyouworkingoutrecently?Yousur
[originaltext]W:LookatthissuperbpaintingIboughttoday.Itonlycosts£1
随机试题
【B1】[br]【B16】A、sohappyB、thathappyC、morehappilyD、happierD从后面"than"来看,应是比
[img]2018m9s/ct_etoefz_etoeflistz_201808_0012[/img][br]Whydoestheprofessor
Mr.Duffyraisedhiseyesfromthepaperandgazedoutofhiswindowonthe
Itisonethingtocommunicatewithyourfriendsonthephone,but____________(完
以下人物中哪些是英国著名的经验论者()A.弗兰两斯·培根 B.霍布斯 C.
关于梅毒螺旋体,错误的描述是A.抵抗力极弱,对温度、干燥特别敏感 B.通过性接
患者,女,31岁,G0。婚后5年不孕,近2年痛经进行性加重,BBT示双相型,月经
医疗器械注册管理部门是A:中国食品药品检定研究院B:国家发展和改革委员会C:
A.Azone B.可可豆脂 C.司盘85 D.氟利昂 E.硬脂酸镁气雾
市场监管是现代政府的基本职能之一。从概念上说,市场监管主要是指政府依据法律规定和
最新回复
(
0
)