首页
登录
职称英语
Have you ever thought about what determines the way we are when we grow up?
Have you ever thought about what determines the way we are when we grow up?
游客
2024-02-06
65
管理
问题
Have you ever thought about what determines the way we are when we grow up? Remember the TV program Seven Up? It started following the lives of a group of children in 1973. We first meet them as wide-eyed seven-year-olds and catch up with them at seven-year intervals: nervous 14-year-olds, serious 21-year-olds and then grown-ups.
Some of the stories are inspiring, others sad, but what is interesting in almost all the cases is the way in which the children’ s early hopes and dreams are shown in their future lives. For example, at seven, Tony is a lively child who says he wants to become a sportsman or a taxi driver. When he grows up, he goes on to do both. How about Nicki? She says, "I would like to find out about the moon." And she goes on to become a space scientist. As a child, soft-spoken Bruce says he wants to help "poor children" and ends up teaching in India.
But if the lives of all the children had followed this pattern, the program would be far less interesting than it actually was. It was the children whose childhood did not prepare them for what was to come that made the program so interesting. Where did their ideas come from about what they wanted to do when they grew up? Are children influenced by what their parents do, by what they see on television or by what their teachers say? How great is the effect of a single important event? Many film directors, including Steven Spielberg, say that an early visit to the cinema was the turning point in their lives. Dr. Margaret McAllister, who has done a lot of research in this area, thinks that the major factors are parents, friends and the wider society. [br] What are the examples in Paragraph 2 meant to show?
选项
A、Many people’s childhood hopes are related to their future jobs.
B、There are many poor children in India who need help.
C、Children have different dreams about their future.
D、A lot of people are very sad in their childhood.
答案
A
解析
细节题。根据第二段中三个人物的事例可知.这些人小时候的梦想跟他们后来的人生相一致,由此可知A正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3426551.html
相关试题推荐
[originaltext]Somepeoplethoughtbabieswerenotabletolearnthingsunti
[originaltext]Somepeoplethoughtbabieswerenotabletolearnthingsunti
[originaltext]Scientistshavelongthoughtabouttheideaofreplacingadi
[originaltext]Scientistshavelongthoughtabouttheideaofreplacingadi
Itwasoncethoughtthatairpollutionaffectedonlytheareaimmediatelyar
OrganicFoodforThoughtA)Feeding30millionschoolchil
OrganicFoodforThoughtA)Feeding30millionschoolchil
OrganicFoodforThoughtA)Feeding30millionschoolchil
OrganicFoodforThoughtA)Feeding30millionschoolchil
OrganicFoodforThoughtA)Feeding30millionschoolchil
随机试题
Asoneworkswithcolorinapracticalorexperimentalway,oneisimpressed
Computerdatabasesandelectronicmailsystemshavebeenaroundsincethelate
Thecomputer,workingveryfast,______dataatthespeedoflight.A、handlesB、han
Whatisthebesttimetovisitthepark?______isthebesttime.[originaltext]
假设一只股权投资基金同意以10倍投后市盈率对以企业进行估值,该企业上一年度的净利
经国务院批准,省、自治区、直辖市人民政府根据()的原则,可以决定一个行政机关行使
为降低和防止核泄漏造成的危害,发生核泄漏时,下列做法中不正确的是()A.离开核
(2020年真题)五苓散的药物组成不包括A.泽泻 B.茯苓 C.猪苓 D.
某安装公司总承包一大型化肥厂的机电工程,其中一关键分项工程是重达320t的尿素合
根据《节约能源法》的规定,以下不属于用能单位能源消费方式的是( )。A.分类计
最新回复
(
0
)