首页
登录
职称英语
For thousands of years, people thought of glass as something beautiful to lo
For thousands of years, people thought of glass as something beautiful to lo
游客
2024-01-25
56
管理
问题
For thousands of years, people thought of glass as something beautiful to look at. Only recently have they come to think of it as something to look through. Stores display their goods in large glass windows. Glass bottles and jars that hold food and drink allow us to see the contents. Glass is used to make eyeglasses, microscopes, telescopes, and many other extremely useful and necessary objects.
Until the Second World War, most of the glass used for optical instruments was imported from Europe. However, during the war Americans could not get European glass, and they were forced to make their own. As a result, new kinds of glasses were developed that had been previously unknown. These new effects were achieved by mixing other chemical elements with the sand. Some of these new glasses are very strong and can resist many kinds of shocks. Legend has it that a very hard glass was invented by a Roman who showed his discovery to the Emperor. When the Emperor saw the glass he feared that it would become more valuable than gold and silver, making his treasure worthless. Therefore, he had the glassmaker killed, and the secret was not discovered again for hundreds of years.
In the present century, safety glass was invented for use in modern cars and planes. Safety glass is made by placing a layer of plastic between two layers of plate glass. When the outside layer of glass is broken, the pieces do not scatter and injure people. Some glass of this type is strong enough to resist bullets.
Although in recent years plastics have replaced glass under conditions where glass might be easily broken, there are new uses being developed, for the greatest advantage of glass is that its component parts are inexpensive and can be found all over the world. [br] With the passage of time, glass _____.
选项
A、is regarded as transparent
B、is no longer seen as decoration
C、is used to make things look pleasant
D、is widely used to replace steel in making containers
答案
B
解析
推理判断题。本题考查倒装句的理解。从文章第2句的开头only recently可知第1句和第2句是对比关系:现在的情况与以前不一样了,因此B为正确选项。选项A是对原文第2句话的曲解,虽然这句话中说到的玻璃现在被视为something to look through,但是,这句话要强调的并不是到现在人们才发现玻璃是透明的,而是要强调玻璃可以被用作工具,透过它去看别的东西。选项C中的look pleasant和选项D在文中都没有提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3392394.html
相关试题推荐
Acrosstherichworld,well-educatedpeopleincreasinglyworklongerthanth
Acrosstherichworld,well-educatedpeopleincreasinglyworklongerthanth
Acrosstherichworld,well-educatedpeopleincreasinglyworklongerthanth
Acrosstherichworld,well-educatedpeopleincreasinglyworklongerthanth
人们一边赏月,一边吃月饼。Peopleeatmooncakeswhiletheyareenjoyingthemoon.中文原句中,结构“一边……
除了扫墓,人们还参与包括荡秋千、放风筝等各种活动。Apartfromsweepingthetombs,peoplealsotakepartin
如果仔细观察的话,会有所发现的。Ifyouobservecarefully,youwillfindsomething.译文增译主语you,以便更好地
[originaltext]Inthenextfewdecades,peoplearegoingtotravelverydiff
[originaltext]Millionsofwordshavebeenwrittenaboutyoungpeopleinthe
[originaltext]Millionsofwordshavebeenwrittenaboutyoungpeopleinthe
随机试题
有些男人还在怀念昔日以男子为中心的年代。那时,他们下了班回家,热腾腾的晚餐已摆好在桌上,妻子儿女围上来问寒问暖;家中大事小事多由自己作主,因为男人作为一家
[originaltext]Recentlysomeresearchersconductedaninterestingcasestudy
[originaltext]WhenIwasatschool,myambitionwastobeapilotintheAirFo
Thesedayspeoplewhodomanualworkoften【B1】______farmoremoneythanpeoplew
旅游资源定量预测的优点有( )。A.预测工作效率比较高 B.预测结果比较客观
下列哪项不属于急性腹痛的常见病因A.结核性腹膜炎 B.急性胆囊炎 C
提示:Jane和Michael商量周六去野餐。他们讨论要去什么地方,带些什么。M
(2016年真题)()主要以大盘蓝筹股、公司债、政府债等稳定收益证券为投资
案例十: 下面是某求助者的MMPI测验结果 关于该求助者的MMP
共用题干 某运输企业位于市区,系自开票纳税人,2011年10月发生如下业务;(
最新回复
(
0
)