首页
登录
职称英语
[originaltext] Some people wonder why countries spend millions of dollars on
[originaltext] Some people wonder why countries spend millions of dollars on
游客
2024-01-23
68
管理
问题
Some people wonder why countries spend millions of dollars on space projects. (16) They want to know how space research helps people on Earth. Actually, space technology helps people on Earth every day. This is called "spin-off technology." Spin-off technology is space technology that is now used on Earth. (17) In early space programs, such as the Apollo missions of the 1960s and 1970s, and in the space shuttle missions today, scientists developed objects for the astronauts to use on the moon and in space. We now use some of these objects everyday. (18) For example, we have quartz crystal clocks and watches accurate to within one minute a year. We purify the water we drink with the water filter designed for the astronauts’ use in space. The cordless, hand-held tools we use in our homes, such as vacuum cleaners, flashlights, drills and saws came from the technology of these early space programs. On cold winter days, we can stay warm with battery-operated gloves and socks, and specially-made coats and jackets. All these clothes are similar to the spacesuit designs that kept astronauts comfortable in the temperatures of the moon, and are spin-offs from space technology. These products are only a few examples of the many ways space technology helps us in our everyday lives. No one knows how new spin-off technology from the International Space Station will help us in the future.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. What do some people want to know about space exploration?
17. What did scientists do for the space shuttle missions?
18. What does the speaker say about quartz crystal clocks and watches?
选项
A、How space research benefits people on Earth.
B、When the International Space Station was built.
C、How many space shuttle missions there will be.
D、When America’s earliest space program started.
答案
A
解析
短文开头提到,有些人想知道为什么国家在太空项目上花费数百万美元,他们想知道太空研究如何能帮助到在地球上的人们。录音中的helps与A)选项中的benefits是同义转述,因此答案为A)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3388373.html
相关试题推荐
[originaltext]JodyHarbertisadietandnutritionexpertwhotravelsaroun
[originaltext]Ifyou’reagraduatestudent,youmaydependonyouradviser
[originaltext]Ifyou’reagraduatestudent,youmaydependonyouradviser
[originaltext]BehindthecashregisteratastoreindowntownSanFrancisco
[originaltext]BehindthecashregisteratastoreindowntownSanFrancisco
[originaltext](22)ItisusuallyagreedthataGerman,KarlBenz,builtthe
[originaltext](22)ItisusuallyagreedthataGerman,KarlBenz,builtthe
[originaltext]Parentsandteacherswilltellyounottoworrywhenapplying
[originaltext]Parentsandteacherswilltellyounottoworrywhenapplying
[originaltext]Themassivedeclineinsleephappenedsoslowlyandquietlyt
随机试题
Fiftyvolunteerswerealphabeticallydividedintotwoequalgroups,GroupA
Whensomebodycalls,firstofall,thehostwouldofferhimacigaretteand
TopicLiveaLowCarbonLifeForthispart,youareallowed30minutesto
AwomaninGuangzhouwasbittenbyherpetafterataxistruckthedogata
大熊猫是中国的国宝,是和平的象征。大熊猫也是一种世界濒危物种,极易受人类活动的影响。由于栖息地(habitat)遭到了破坏,它们的数量正在急剧下降。在中
AFP最常用于哪种卵巢肿瘤的诊断A.晚期上皮癌 B.原发绒癌 C.畸胎瘤
在证券投资基金运作的三大部分中,处于核心作用的是(),其他活动都围绕和服务于这
信用利差是用以向投资者()的、高于无风险利率的利差。A:补偿利率波动风险 B
根据《建筑安装工程费用项目组成》(建标【2013】44号),应计入措施项目费的有
以下关于银行贷款损失准备金的提取,表述错误的是( )。A.普通准备金是用来弥补
最新回复
(
0
)