首页
登录
职称英语
Nobody really knows how big Lagos is. What’s indisputable is that it’s growi
Nobody really knows how big Lagos is. What’s indisputable is that it’s growi
游客
2024-01-23
45
管理
问题
Nobody really knows how big Lagos is. What’s indisputable is that it’s growing very quickly. Between now and 2050, the urban population of Africa could triple. Yet cities in sub-Saharan Africa are not getting richer the way cities in the rest of the world have. Most urban Africans live in slums (贫民窟); migrants are often not much better off than they were in the countryside. Why?
The immediate problem is poverty. Most of Africa is urbanising at a lower level of income than other regions of the world did. That means there’s little money around for investment that would make cities liveable and more productive. Without upgrades and new capacity, bridges, roads and power systems are unable to cope with expanding populations. With the exception of South Africa, the only light rail metro system in sub-Saharan Africa is in Addis Ababa, Ethiopia. Traffic jam leads to expense and unpredictability, things that keep investors away.
In other parts of the world, increasing agricultural productivity and industrialisation went together. More productive farmers meant there was a surplus that could feed cities; in turn, that created a pool of labour for factories. But African cities are different. They are too often built around consuming natural resources. Government is concentrated in capitals, so is the money. Most urban Africans work for a small minority of the rich, who tend to be involved in either cronyish (有裙带关系的) businesses or politics. Since African agriculture is still broadly unproductive, food is imported, consuming a portion of revenue.
So what can be done? Though African countries are poor, not all African cities are. In Lagos, foreign oil workers can pay as much as $ 65,000 per year in rent for a modest apartment in a safe part of town. If that income were better taxed, it might provide the revenue for better infrastructure. If city leaders were more accountable to their residents, they might favour projects designed to help them more. Yet even as new roads are built, new people arrive. When a city’s population grows by 5% a year, it is difficult to keep up. [br] Why is sub-Saharan Africa unappealing to investors?
选项
A、It lacks adequate transport facilities.
B、The living expenses there are too high.
C、It is on the whole too densely populated.
D、The local governments are corrupted.
答案
A
解析
推理判断题。定位句提到,交通拥挤引起的成本上升以及不确定性等都让投资者望而却步,且第二段第五句指出,除了南非之外,撒哈拉沙漠以南地区只有埃塞俄比亚的亚迪斯亚贝巴有地铁轻轨系统。由此可见,撒哈拉沙漠以南地区的城市的基础设施并不健全,无法跟上人口扩张所带来的需求的增加,换言之,交通拥挤是该地区发展的短板,打消了投资者的投资念头,故答案为A)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3388328.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Hey,Karen,youarenotreallyreadingit,areyou?W:Pardon?
[originaltext]M:Hey,Karen,youarenotreallyreadingit,areyou?W:Pardon?
IsitreallyOKtoeatfoodthat’sfallenonthefloor?[A]When
IsitreallyOKtoeatfoodthat’sfallenonthefloor?[A]When
IsitreallyOKtoeatfoodthat’sfallenonthefloor?[A]When
IsitreallyOKtoeatfoodthat’sfallenonthefloor?[A]When
[originaltext]W:MarkreallyneedstoseethisarticleinPsychologyWeekly.M:
[originaltext]W:MarkreallyneedstoseethisarticleinPsychologyWeekly.M:
[originaltext]W:MarkreallyneedstoseethisarticleinPsychologyWeekly.M:
[originaltext]W:Themarketisbecomingreallymoreandmorecompetitive.M:Ex
随机试题
注入对比剂后,下列器官增强效应最明显的为A.肝 B.胆 C.胰 D.脾
如图所示,下面说法正确的是()。 A.图中使用了“修订”模式,将“残余”修
填入画横线部分最恰当的一组是 一天顺手拿起手机翻看通讯录,发现里面存储的600
“当机立断”描述的是性格的()特征。A.态度 B.意志 C.情绪 D.理智
降职一般是企业对工作多年的( )采取的一种组织人事措施。A.技术人员 B.老
相对于普通股,优先股的特征有()。A.股息率固定 B.一般无表决权 C.剩余
通常情况下,资金市场利率指到期期限为()内的借贷利率,是一组资金市场利率的期限
根据侵权法律制度规定,从事高度危险作业造成他人损害的,适用的归责原则是()。A
黄金收购量大于销售量,基础货币量()。A、减少 B、不变 C、增加
患者男性,19岁,发热5天伴食欲缺乏2天急诊。检查:血压114/70mmHg,左
最新回复
(
0
)