首页
登录
职称英语
[originaltext] Thousands of people living in villages closest to the volcano
[originaltext] Thousands of people living in villages closest to the volcano
游客
2024-01-23
86
管理
问题
Thousands of people living in villages closest to the volcano have already been moved to emergency shelters. Many more are lining up by the side of the road waiting for trucks to take them to safety. But still there are a few farmers refusing to move. Without their crops and animals they have no income and cannot support their families so they’re waiting until the government offers financial help. Meanwhile, the mountain above them is becoming more active by the day. At least one village about three kilometers from the volcano has been covered in a dusting of volcanic ash. One scientist told the BBC he now believed Merapi was in what he called the early stages of a blowout but he added "we cannot predict when it will reach its peak".
1. Why do some farmers refuse to move to emergency shelters?
2. What do we learn from the news report?
选项
A、Many people want to take crops and animals with them.
B、Government will offer financial help to the villagers.
C、Merapi will reach its peak very soon.
D、There has been one village being buried by ash.
答案
D
解析
新闻中提到在距离火山约三公里处,至少已有一个村庄被火山灰掩埋(has been covered),D项has been buried是对原文的同义改写,故选D项。部分农民拒绝撤离,因为没有了农作物和牲畜他们将无以为生,他们希望政府给予经济支持,而不是想带着农作物和牲畜一起离开,A项错误。B项“政府将提供经济援助”没有在新闻中提到。科学家告诉BBC说已确认Merapi处于爆发早期阶段,但仍不能预测到火山爆发的高潮时间,C项与新闻内容不符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3386286.html
相关试题推荐
[originaltext]KellySwisher,anArkansaswoman,escapedinjuryandmanagedt
[originaltext]KellySwisher,anArkansaswoman,escapedinjuryandmanagedt
[originaltext]Thefirstprivatemissionoutsideofearthorbitisclosertha
[originaltext]Thefirstprivatemissionoutsideofearthorbitisclosertha
[originaltext](3)Fastfood,asitturnsout,isn’tquiteasfastasitused
[originaltext](3)Fastfood,asitturnsout,isn’tquiteasfastasitused
[originaltext]KellySwisher,anArkansaswoman,escapedinjuryandmanagedt
[originaltext]KellySwisher,anArkansaswoman,escapedinjuryandmanagedt
[originaltext]Theworld’slargestaircrafthastakentotheskiesforthefi
[originaltext]Theworld’slargestaircrafthastakentotheskiesforthefi
随机试题
Ioncefoundoutthatdoingafavorforsomeonecouldgetyouintotrouble.
Youshouldspendabout40minutesonthistask.Youhavebeenaskedtowriteabo
SouthKorea’scurrentaccountdeficit(赤字)reachedall-timehighof$8.82bil
当古典音乐(classicalmusic)流泻而出的一刹那。你可以清楚地看到,在空气中流动的是高山、是流水、是丝竹、是冬雪、是千古的生命(eterna
A.ifB.sourcesC.createdD.pureE.stem
下列关于年金的表述,正确的有( )。 Ⅰ年金是指一定期间内时间间隔相等、金额
关于正常情况下月经的说法,不正确的是()。A.月经量一般为30~50mL B
氢氧化钙性能如下,除外A.强碱性 B.生物相容性好 C.无抗菌作用 D.可
镇远集团负责人王某正在为决定对某事业部的管理人员张某授予多少权责而进行谋划,以便
关于物权的种类,下列说法正确的是()。A.处分权是用益物权内容的核心 B
最新回复
(
0
)