首页
登录
职称英语
[originaltext] Thousands will gather in the city center just after 5:00 am o
[originaltext] Thousands will gather in the city center just after 5:00 am o
游客
2024-01-23
68
管理
问题
Thousands will gather in the city center just after 5:00 am on Tuesday, April 18, to remember victims of the Great Earthquake. Organizers say they will also celebrate the heroism of the survivors. One hundred years ago, the first small shock struck at 5:12 in the morning, and the region shook violently for one minute. A center of culture and commerce, San Francisco was then known as the Paris of the West. Just hours earlier, Italian tenor Enrico Caruso had appeared in the opera Carmen at the city’s opera house. The singer later recalled trembling with fear as he looked out of the window of his room at the Palace Hotel. He saw buildings collapse, and heard the screams of men, women and children. Historian Eileen Keremitsis is a volunteer guide who describes the tragic story for visitors. The quake was massive and it was centered just off the coast close to the city. The shaking damaged or destroyed thousands of buildings over a wide area, but Keremitsis says most of the severe destruction was caused by fires that burned uncontrolled for three days.
5. What does the news item mainly report?
6. What can we learn about the Great Earthquake?
7. According to Keremitsis, what caused the most of the destruction?
选项
A、The earthquake began at 5:00 am.
B、The first small shock lasted for one minute.
C、Historian Eileen Keremitsis survived the earthquake.
D、The earthquake center was in the ocean.
答案
D
解析
新闻后半部分提到,那次地震强度大且震中位于城市附近的海域(just off the coast close tothe city),D项“震中在海洋中”正确。新闻开篇提到的“五点”是人们在市中心聚集纪念大地震的时间,而不是地震发生时间,排除A项。第一次轻微的地震是在5:12,接着开始长达1分钟的剧烈摇动.故B项“一开始的轻微地震持续了1分钟”错误。历史学家Eileen Keremitsis给民众叙述了这个悲剧,但原文没有提及他是地震的幸存者,排除C项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3386257.html
相关试题推荐
[originaltext]Inmylineofwork,Ireceivealotofe-mails.Ialsosenda
[originaltext]Inmylineofwork,Ireceivealotofe-mails.Ialsosenda
[originaltext](19)Onethingaboutthemoonmanypeopledon’tknowistha
[originaltext](19)Onethingaboutthemoonmanypeopledon’tknowistha
[originaltext]Allparentsknowitisdifficulttogetchildrentoeattheir
[originaltext]Allparentsknowitisdifficulttogetchildrentoeattheir
[originaltext]Inmylineofwork,Ireceivealotofe-mails.Ialsosenda
[originaltext]Inmylineofwork,Ireceivealotofe-mails.Ialsosenda
[originaltext]Allparentsknowitisdifficulttogetchildrentoeattheir
[originaltext]Allparentsknowitisdifficulttogetchildrentoeattheir
随机试题
Whatdoesthepassagemainlydiscuss?[br]Theword"postulated"inline19isc
Wehavenotstressedsofrequentlytheimportanceofliaisonwithourowncollea
Aprofessorstoodbeforehisphilosophyclassandhadsomeitemsinfrontof
Thename"QueenVictoria"【1】_____upapictureofasmall,plumpoldlady.It
Itispossiblethatyourcompanyisfacingdifficultiesofwhichwearenotawar
Manywhothinktheyhavefoodallergies(过敏)actuallydonot.Anewreport,co
求一个正交变换将二次型化成标准形
患者,男性,45岁,重度伸长,无对颌牙,上颌对应位置牙龈红肿,可见咬合印记。合理
急性胰腺炎术后饮食A.禁饮食 B.禁食不禁饮 C.低脂流食 D.低糖流食
城市公共设施的内容设置及其规模大小与()相关联。A.城市的职能和规模 B.
最新回复
(
0
)