首页
登录
职称英语
Man still has a lot to learn about the most powerful and complex part of his
Man still has a lot to learn about the most powerful and complex part of his
游客
2024-01-22
40
管理
问题
Man still has a lot to learn about the most powerful and complex part of his body— the brain.
In ancient times men did not think that the brain was the center of mental activity. Aristotle, the philosopher of ancient Greece, thought that the mind was based in the heart. It was not until the 18th century that man realized that the whole of the brain was involved in the workings of the mind.
During the 19th century scientists found that when certain parts of the brain were damaged, men lost the ability to do certain things. And so, people thought that each part of the brain controlled a different activity. But modern research has found that this is not so. It is not easy to say exactly what each part of the brain does.
In the past 50 years there has been a great increase in the amount of research being done on the brain. Chemists and biologists have found that the way the brain works is far more complicated than they had thought. In fact many people believe that we are only now really starting to learn the truth about how the human brain works. The more scientists find out, the more questions they are unable to answer. For instance, chemists have found that over 100,000 chemical reactions take place in the brain every second. Mathematicians who have tried to use computers to copy the way the brain works have found that even using the latest electronic equipment they would have to build a computer which weighed over 10,000 kilos. Some recent research also suggests that we remember everything that happens to us. We may not be able to recall this information, but it is all stored in our brains.
Scientists hope that if we can discover how the brain works, the better use we will be able to put it to. For example, how do we learn language? Some children learn to speak, read and write when they are very young compared to average children. But scientists are not sure why this happens. They are trying to find out whether there is something about the way we teach language to children which in fact prevents children from learning sooner. [br] What does the author want to convey in the passage?
选项
A、The author describes the latest findings made in this field.
B、The history and future of brain researches.
C、The complexity of our brain.
D、What we can get from researching the brain.
答案
B
解析
主旨题。第一段点明文章主题,第二段和第三段讲的是历史上人们对于大脑的认识,而后几段是近些年人类对于大脑的科学研究。观察此题选项,A、C、D都只是其中的一部分,只有B最为全面。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3384918.html
相关试题推荐
[originaltext]Controllingtrafficisacomplexandhighcostprobleminman
[originaltext]Controllingtrafficisacomplexandhighcostprobleminman
[originaltext]Controllingtrafficisacomplexandhighcostprobleminman
Manstillhasalottolearnaboutthemostpowerfulandcomplexpartofhis
[originaltext]Maybeyoucarrythemostpowerfulpassportintheworld,orp
[originaltext]Maybeyoucarrythemostpowerfulpassportintheworld,orp
[originaltext]Controllingtrafficisacomplexandhighcostprobleminmanyde
(Neverbefore)(hehad)felthimself(so)powerfully(attracted)tothescientif
________iswellknowntoall,Chinawillbeanadvancedandpowerfulcountryin
______bymillionseverynight,televisionadvertisementsareapowerfulmeanso
随机试题
ThemancommittedallthefollowingcrimesEXCEPT_________.[originaltext]A
Researchshowsthathiddencameras,______highlyvisibleones,maybethebestw
Sixoutoftenwomenadmittheyregularlygive______totemptationasthemainr
[originaltext]W:Youwereabsentfromworkyesterday,Brown.M:I’mterriblyso
Therearemanynewpossibilitiesofwaystolearn,becauseofthesenewtools.[
从个体的角度来定义教育,往往把教育等同于个体的学习或()过程。
个人住房贷款档案包括的内容有()。A.委托转账付款授权书 B.房屋他项权利
血小板不减少可见于()A.缺铁性贫血 B.脾功能亢进 C.ITP D.系统
正常枕先露分娩机制的顺序是A.下降、衔接、内旋转、俯屈、仰伸复位、外旋转 B.
关于音速的说法不正确的是( )。A.同一气体中音速也不是固定的,与气体绝对温度
最新回复
(
0
)