首页
登录
职称英语
Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then
Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then
游客
2024-01-15
67
管理
问题
Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then. It wasn’t easy getting hired. But once you were there, I found, you were in.
Globe jobs were for life-guaranteed until retirement. For 15 years I had prospered there - moving from an ordinary reporter to foreign correspondent and finally to senior editor. I would have a lifetime of security if I stuck to it. Instead, I had made a decision to leave. I entered my boss’s office. Would he rage? I wondered. He had a famous temper. "Matt, we have to have a talk," I began awkwardly. "I came to the Globe when I was twenty-four. Now I’m forty. There’s a lot 1 want to do in life. I’m resigning. " "To another paper?" He asked. I reached into my coat pocket, but didn’t say anything. I handed him a letter that explained everything. It said that I was leaving to start a new media company. We were at a rare turning point in history. I wanted to be directly engaged in the change. "I’m glad for you," he said, quite out of my expectation. "1 just came from a board of directors meeting and it was seventy-five percent discouraging news. Some of that we can deal with. But much of it we can’t, " he went on. "I wish you all the luck in the world, " he concluded. "And if it doesn’t work out, remember, your star is always high here."
Then I went out of his office, walking through the newsroom for more good-byes. Everybody was saying congratulations. Everybody — even though I’d be risking all on an unfamiliar venture: all the financial security I had carefully built up.
Later, I had a final talk with Bill Taylor, chairman and publisher of the Boston Globe. He had turned the Globe into a billion-dollar property. "I’m resigning, Bill," I said. He listened while I gave him the story. He wasn’t looking angry or dismayed either. After a pause, he said, "Golly, I wish I were in your shoes." [br] When the writer decided to resign the Globe was faced with______.
选项
A、a trouble with its staff members
B、a shortage of qualified reporters
C、an unfavorable business situation
D、a promising business situation
答案
C
解析
本题为推理判断题,提问的是当作者辞职时,Boston Globe正在面临什么样的情况。在第二段两人的对话中出现“I just came from a board of directors meeting and it was seventy—five percent discouraging news.Some of that we can deal with.But much of it we can’t”。由此可以判断,公司有很多不利的状况出现。所以答案为C)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3364265.html
相关试题推荐
"Freshmanfifteen"isatermwhichmeansfifteenpounds,oraboutsevenkilo
"Freshmanfifteen"isatermwhichmeansfifteenpounds,oraboutsevenkilo
"Freshmanfifteen"isatermwhichmeansfifteenpounds,oraboutsevenkilo
Mybossdidnot______fromhisdeskwhenIenteredhisoffice.A、lookoutB、looka
Fifteenyearsago,IenteredtheBostonGlobe,whichwasatempletomethen
Fifteenyearsago,IenteredtheBostonGlobe,whichwasatempletomethen
Fifteenyearsago,IenteredtheBostonGlobe,whichwasatempletomethen
Wanda:Hey,Victoria.WhereisBostonMunicipalLibrary?Iwanttoborrowsomeb
Fifteenyearsago,IenteredtheBostonGlobe,whichwasatempletomethen
Fifteenyearsago,IenteredtheBostonGlobe,whichwasatempletomethen
随机试题
PRODIGALITY:A、penuryB、indifferenceC、submissivenessD、remorseE、treacheryA
We,thehumanspecies,areconfrontingaplanetaryemergency—athreattothesur
Bookshavealwaysbeenthemaintoolsforteaching.Butavastnumberofnew
Hehasan______understandingofwhatneedstobedone.A、infectiousB、incredible
下列不属于贝母瓜蒌散药物组成的是:A.茯苓 B.半夏 C.陈皮 D.桔梗
针刺头面、胸腹部及四肢部的部分腧穴宜选A.仰靠坐位B.仰卧位C.站立位D.侧卧位
()是指源于股票价格变动而导致亏损或收益的不确定性。A.利率风险 B.汇率风
“4R”组合策略是当前商业银行市场营销的重要手段。这种营销策略体现的是()
上述资料中的第5条属于授意、指使、强令会计机构和会计人员及其他人员伪造、变造会计
女,22岁。4周前发热、咳嗽、流涕,持续1周自愈。近1周心悸、气短。否认心脏病史
最新回复
(
0
)