首页
登录
职称英语
NarratorListen to part of a lecture in a sociology class.Now get ready to answ
NarratorListen to part of a lecture in a sociology class.Now get ready to answ
游客
2024-01-03
31
管理
问题
Narrator
Listen to part of a lecture in a sociology class.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer. [br] What indicates the economic effect on American housing?[Clink on 2 answers. ]
Narrator
Listen to part of a lecture in a sociology class. Professor
In recent years, there have been important social and economic changes in the United States, and these changes have affected almost all of America’s housing system, from home building to home buying.
First of all, American families are growing smaller. People today are having fewer children or choosing not to have children at all. Many people are marrying later in life, and about 40% of all American marriages end in divorce.
All this means that many Americans now want smaller houses. And, a large percentage is buying apartments.
This has created a shortage of rental housing in many parts of the country. It has caused special difficulties for those who are old or poor, and do not have the money to buy a place of their own.
Some people are solving this problem by forming cooperatives. In a cooperative, everyone in an apartment building joins together and buys a share of the building. If 20% of those living in the cooperative have low earnings, then the group can get a low-interest loan from the government. If people want to sell their share in the cooperative, they can not receive more than they paid for it. This helps keep the cost of cooperatives low.
Recent concern over the cost of energy also has brought changes in American housing. Some people are moving back to the cities, to save on the cost of driving long distances to work. Additionally, many Americans have begun to seek homes that cost almost nothing to heat, because the temperature of the earth changes very little as the season changes.
Other new houses get their energy from the sun. During the day, heat from sunlight is collected through windows on the south side of the house. At night, the windows are covered, and the collected warmth heats the home.
Recently, the American economy has also had a major effect on American housing. Inflation has pushed the cost of homes higher and higher. And, interest rates have become very high. Buyers now must pay as much as 18% interest for housing loans.
Americans with just moderate earnings now find it very difficult to make monthly payments on a new home. In the last few months, even apartments have become too costly for most people to buy.
These developments have brought about a crisis in America’s housing industry. Officials say that homes now are selling only half as fast as they do in a good year.
Many home building companies are closing. Unemployment in that industry is now more than 16 percent much higher than most other American industries.
Officials in the housing industry have taken some steps to end this crisis. Banks are permitting people to make lower monthly payments when they move into new houses; then, they increase the payments at a late time.
Some builders are helping buyers pay the high interest rates on their mortgages. Builders say they are not earning any money this way. However, at least they are surviving this way.
Builders are also looking for ways to put together houses at a lower cost. One way is to build as much of the house as possible in a factory. Some houses -called mobile homes are made completely in factories, and then transported to the buyer.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer.
29. What is the talk mainly about?
30. What is NOT true according to the talk?
31. Why do some people move back to cities?
32. What indicates the economic effect on American housing?
33. What can be concluded from the lecture?
34. Why are mobile houses built?
选项
A、Inflation has increased the cost of housing.
B、People earn less and less than before.
C、There is a serious shortage of energy.
D、Interest rates have become very high.
答案
A,D
解析
本题为细节多选题,要求考生选择两个细节或事实作为答案。听力材料中提到“Recently,the American economy has also had a major effect on American housing.Inflation haspushed the cost of homes higher and higher.And,interest rates have become very high.Buyersnow must pay as much as 18%interest for housing loans(最近,美国的经济也对美国的住房状况产生了重要影响。通货膨胀使得房价越来越高,并且利率也变得很高。目前,购房者需支付高达18%的住房贷款利率)”,因此,得出 A、D为正确选项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3330794.html
相关试题推荐
[img]2012q2/ct_etoefm_etoeflistz_0870_20124[/img][br]Accordingtothelecture,
[img]2012q2/ct_etoefm_etoeflistz_0863_20124[/img][br]Accordingtothelecture,
Inthispartofthesection,youwillhearIconversationand2lectures.
[img]2012q2/ct_etoefm_etoeflistz_0850_20124[/img][br]Inthelecture,theprofe
[img]2012q2/ct_etoefm_etoeflistz_0850_20124[/img][br]Whatisthelecturemainl
[img]2012q2/ct_etoefm_etoeflistz_0843_20124[/img][br]Whatisthelecturemainl
Inthispartofthesection,youwillhear1conversationand2lectures.Yo
Inthispartofthesection,youwillhear1conversationand2lectures.Yo
Inthisquestion,youwilllistentoalecture.Thenyouwillbeaskedtosu
NarratorListentopartofalectureaboutGPS.Nowgetreadytoans
随机试题
幕上的颅内转移瘤最多见于A.额叶 B.顶叶 C.颞叶 D.枕叶 E.视丘
《滕王阁序》的作者是王勃。
某无色透明溶液,仅由下列离子中的一种或几种组成,向该溶液中通入二氧化碳,有白色沉
关于RIA原理,下述哪种说法正确(注:B为结合态的标记抗原,F为游离态的标记抗原
自动生化分析仪的精密度测试包括A.总精密度B.精准度C.批间精密度D.批内精密度
(2018年真题)下列有关期货交易所职责的说法中,错误的是()。A.监管指
(2021年真题)关于抗心力衰竭药物沙库巴曲缬沙坦的说法,错误的是()A.
患者,女,37岁,体检发现HB56g/L,拟静脉补铁,可选用的药物是()A
(2019年真题)2018年6月19日,中国人民银行发布公告称,为对冲期高峰、政
如果某证券是无风险的,则其风险系数β为()。A.10 B.1 C.-1
最新回复
(
0
)