首页
登录
职称英语
Do you agree or disagree with the following statement? Classmates are a more
Do you agree or disagree with the following statement? Classmates are a more
游客
2024-01-03
69
管理
问题
Do you agree or disagree with the following statement? Classmates are a more important influence than parents on a child’s success in school. Use specific reasons and examples to support your answer.
选项
答案
Are classmates a more important influence than parents on a child’s success in school?
It is extremely difficult, maybe even impossible, to generalize the relationship between parents and children. After all, personalities, temperaments, and values differ from person to person as does the ability to raise children. Furthermore, the relationship between parents and children changes over time, and the same is true for relationships between classmates. As a result, the question of who is a more important influence is difficult to answer, but what is undeniable is that parents should and classmates can have a significant impact on a child’s success in school.
Parents are responsible for raising a child, and they should instill the value of education on him/ her. After all, a child who enjoys education and learning is more likely to do well in school. This success will open up all kinds of opportunities in his/her future, from studying at a reputable university to finding a good job. Therefore, parents should take an active interest in their child’s education and help him/her through difficult times by encouraging and motivating him/her. Nevertheless, parents must be careful not to force their child to success, particularly in early adolescence. Many teenagers become temporarily alienated from their parents during this period of their life, and a parent’s insistence on academic excellence against the child’s will could further erode their relationship and also have a negative effect on the child’s schooling.
Relationships with classmates have a significant effect on a child’s academic performance, because it is in their company that most of a student’s learning takes place. Since it is important for children of all ages to be accepted by their peers, much of a student’s life is spent trying to fit in. Ideally, students will motivate and learn from each other, but often the opposite is the case. A student who shines in the classroom can become a social outcast, because his/her classmates are jealous of his/her performance. This can then cause him/her to become less inclined to study and work hard, because acceptance by the classmates is more important to him/her than high marks.
解析
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3329910.html
相关试题推荐
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Becauselifeistoo
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
"PaleolithicArt"→Theseveralmillenniafollowing
Matchtheappropriatestatementstothetypesofmachineswithwhichtheyareas
随机试题
Nexttimeyougazeoutside【C1】______acoldwinterdayandthinkhowdead
PASSAGETHREEHowcouplesplaywithdollspredictstheirparentingstyle.主旨题。文章首段
[originaltext]W:Dr.Smith,thankyouforcomingtoourprogram.M:Mypleasure
Socialdistancemay【66】af______howopenlyemployeesspeakabouttheirwork.
ISO定义了网络管理的五大功能,包括:故障管理、安全管理、计费管理、性能管理和_
直线ax+2y-1=0与x+(a-1)y+2=0平行,则a的值为():A.-1
化痰药(如桔梗、前胡等)祛痰作用的机制是A.减少呼吸道的分泌量B.抑制气管黏液一
肾结核患者的健康指导,不正确的是A.适当活动 B.不随意增减抗结核药量 C.
关于栓塞的叙述,哪项是正确的?A.进入血液的癌细胞均可形成转移灶 B.脂肪栓塞
适用于深水或深基坑,流速较大的砂类土、黏性土、碎石土及风化岩等坚硬河床的围堰是
最新回复
(
0
)